“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Troche koloru może poprawi nastrój
Velvia 100F
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Właśnie przyszedł do mnie Olek OM-10, jestem na tym forum już kilka lat a to dopiero mój pierwszy Olympus
Dziś jade po film na testy, a na razie wrzucam portrecik Chinona i trochę też mój
---------- Post dodany o 13:17 ---------- Poprzedni post był o 13:10 ----------
Powiedzcie mi tylko to czego służy to małe pokrętło R obok logo OM10. Wyczytałem że to to przewijania filmu ale też coś o podwójnej ekspozycji. W jakiej pozycji mam je ustawić żeby było dobrze. Pionowej do robienia zdjęć i poziomej przy zwijaniu? Czy odwrotnie?
Koniec filmu, Przekręcasz do pionu i możesz przewijać.
Acha i jeszcze link do skanu instrukcji:
http://instrukcja.pl/i/olympus_om_10_en
Ostatnio edytowane przez jarek_gd ; 22.08.13 o 13:30
― Ted Grant