wziąłem na raty za 1400 9-18 z InterFoto..takze zobaczymy jak przyjdzie jak sobie radzi![]()
wziąłem na raty za 1400 9-18 z InterFoto..takze zobaczymy jak przyjdzie jak sobie radzi![]()
Podejrzewam, że będziesz zadowolony. Miałem kiedyś 9-18 w rękach i od tego czasu cały czas mam go w swojej świadomości.
Ja mam 12-50 i chociaż nie jest to wybitne szkło to bardzo lubię fotki zrobione na 12mm. 14mm to już nie jest to, chyba ten szeroki kąt uzależnia.
Podejrzewam, że 95% zrobionych nim zdjęć będziesz miał na 9mm.
heh pewnie tak będzie ..zobaczymy![]()
takze mysle ze mam już komplet :P
szeroko: bedzie 9-18
standard jasny: 20/1.7
portret: 45/1.8
tele: 45-200mm
teraz tylko dziłać![]()
zeby nie robic specjalnie nowego tematu jade dzis w nocy do grecji na wczasy.. co proponujecie wziasc ze soba tak jak pisałem wyzej mam:
szeroko: bedzie 9-18
standard jasny: 20/1.7
portret: 45/1.8
tele: 45-200mm
na pewno wezme 9-18 i 45-200 ..i tu sie zastanawiam czy wziasc jasna 45 czy chyba bardziej uniwersalna 20 ? co proponujecie?
Ja bym wziął wszystko. Ani 20-tka, ani 45-tka ciężka nie jest.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
no nie jest ale w mojej torbie na styk sie miesci :P no ale jak tak mowisz45to jedynie bym chyba użył jakbym jaki portret robił..co tego bedzie raczej naj mniej ...bada osoby ale t ogarne 20tka uniwersalna jest do takich rzeczy
![]()
Przy założeniu, że mogę zabrać tylko jeden z nich, brałbym 20/1.7.
To przynajmniej dla mnie częściej używana ogniskowa.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Też bym zabrał 20-tkę. Na co komu portret z wakacji z rozmytym tłem? Przecież nawet nie będzie widać, że to w Grecji było![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
no i tak zrobie![]()
Uwielbiasz szeroki kąt? Nie wystarczy zestaw 20 i 45-200?
Ja zawsze na wyjazdy biorę ze sobą za dużo szkieł i potem się okazuje, że używam co najwyżej 2. Reszty nie chce mi się wyciągać.