Strona 23 z 32 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 317

Wątek: W czym nosicie swoje Mikrusy?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: W czym nosicie swoje Mikrusy?

Jeśli chodzi o wspomnianą wcześniej torbę Crumplera to ten model można kupić tutaj:
    http://www.crumpler.eu/index.cfm?sei...productID=7658

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

Mam teraz torbę na swojego mikrusa - dość fajną, bo niewielką - ale nie ma w niej żadnych przegródek. Wrzucam tam G3 z obiektywem 45-150, "luzem" obiektyw 14-42 a do małej kieszonki upycham 20/1.7.

Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś niedrogiego plecaka i w MM wpadł mi w oko Hama Track Pack II 140:
    https://www.hama.com/00028909/hama-t...i-140-backpack

nie mam zbyt dużego doświadczenia z plecakami foto, może być coś takiego? Jest mały, ma dużo przegródek i takie jakby separatory na rzepy, dzięki którym można samemu dopasować rozmiar przegródek do posiadanego sprzętu. Na co zwracać uwagę przy szukaniu plecaka? Da się jakoś w miarę szybko i łatwo wyciągnąć i zmienić obiektyw?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Na co zwracać uwagę przy szukaniu plecaka? Da się jakoś w miarę szybko i łatwo wyciągnąć i zmienić obiektyw?
    Z plecaka raczej nie da się "szybko" wyciągnąć obiektywu. Chyba, że to jakiś model typu sling na jednej szelce.
    Szybszy dostęp do sprzętu zawsze będzie z torby.
    Warto popatrzeć na jakość materiałów z których jest plecak, czy szelki są miękkie, czy komora sztywna.
    Może plecak Kata Gear Pack 60 http://www.kata-bags.us/gearpack-60-...ash-ktdl-gp-60
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Widziałem plecaczki KATA dla mikrusów ale przy tym co masz pozostałbym z torbą.
    Ciekawa jest seria toreb APEX od Lowepro.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Awatar wieloryb
    Mieszka w
    Wrocek
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez DickDastardly Zobacz posta
    Czy ktoś może dopasował jakiś dostępny na rynku futerał do swojego PENa?
    Próbuję od paru miesięcy bezskutecznie znaleźć jakąś do mojego E-PM2, taką żeby się zmieścił razem z 20mm panasonica i vf2, bezskutecznie.
    Ja również poszukiwałem takiej skórzanej kabury. Nawet pojawiły się już dedykowane modele z chin do E-PM2, ale one wszystkie mają z założenia miejsce na krótki, a nawet i długi kit, przez co stają się mało poręczne.
    Próbowałem też dobrać jakiś dedykowany futerał do kompaktów z większymi zoomami (hybryd), ale ciężko było coś przymierzyć. W końcu - zrezygnowałem ze sztywnej skóry (a zarazem oldschoolowego lansu ) i dobrałem w sklepie takie cuś:
    http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c...ic-DCB303K&w=c
    Torba jest bardzo kompaktowa, miękka, wygodna do noszenia zarówno na pasku, jak i ramieniu, w boczne kieszenie wchodzą bateryjka i lampka błyskowa, a do śr środka - wchodzi nie tylko PEN+Lumix 20mm, ale także zuiko 45mm, lub mniejszy kit !!!!! Aż sam początkowo nie mogłem uwierzyć, że upcham aparat z 2 obiektywami w futerale przeznaczonym dla kompaktów czy małych kamer.
    e-pm2+czarne 2 ko(i)ty+lumix 20+m.zuiko 45mm+2 lampki (mała i duża).

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Pochwalę się że kupiłem fajny i niedrogi futerał na małe obiektywy. Neoprenowy, zapinany na rzep (nie na ściągacz jak w opisie sklepu). Idealnie mieści mZD12 lub mZD9-18, nawet z tulipanami dzięki swojej elastyczności.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar kris12
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

witam
    mój pen wylądował w torbie Olympusa rozmiar m - jak na razie z jednym obiektywem spoko rozmiar. poprzednio mieścił się zestaw pl3 + 14-42 oraz 40-150. w kieszonce mała książeczka o foto , dodatkowa bateria i przejściówka sd na usb.
    http://www.olympus.pl/site/pl/c/came...e_m/index.html
    pl3 + Panasonic 14-42 II

Awatar mowso
    Mieszka w
    żory
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

A mi przyszła właśnie nowa ThinkTank Mirrorless 20i - mała zgrabna torebka na codzienne wyjścia - wieczorem przypasuje do aparatu i szkieł to napiszę więcej
    --
    Pozdro
    Mowso

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Witam
    Używa/używał ktoś torby Olympusa do OMD rozmiar M
    http://www.olympus.pl/site/pl/c/cameras_accessories/pen_om_d_cameras_accessories/pen_om_d_cases_straps/om_d_shoulder_bag_m/index.html

Jakie wrażenia? Wejdzie OMD z zapiętym kitem (ew. 60 macro) + jeden dodatkowy obiektyw (np. mZD 75mm lub PanaLeica 25mm)? Aparat można włożyć wtedy bokiem czy tylko obiektywem do dołu ?
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Jd
    Gość

Podaruj sobie tą torbę. Jak szybko kupiłem , tak szybko sprzedałem. Bardzo niefunkcjonalna. Nie mozna aranżować wnętrza. W srodku wszyte na stałe dwa pokrowce (koloru orange) na obiektywy ale w pozycji poziomej.

Ja aktualnie uzywam do OM-D z podpietym 12-35 torbę Lowepro Rezo TLZ 10 , a do całego zestawu tzn aparat z 12-35 + (ładowarka, kabl;e , filtry, lampka, druga bateria) torbę Sony LCS U20. Dodatkowy obiektyw w osobnym pokrowcu. W podróży i tak wszystko trzymam w plecaku .
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 25.07.13 o 16:08