Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: [Fotopolis] Olympus OM-D E-M5 - opinia Marcina Dobasa

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Odp: [Fotopolis] Olympus OM-D E-M5 - opinia Marcina Dobasa

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Dlatego pisalem o sprytnym manewerowaniu.
    Piszesz o pewnych brakach, zreszta krooko i nie przywiazujac zbytniej wagi do tego, tyle ze to sa gigantyczne braki i niedoskonalosci, i z drugiej strony sobie gdybiesz w temacie hipotetycznych szkiel.
    I co, ma ktos kupic puszke, i czekac ile na cos dlugiego, miesiac, rok, dwa, a moze znowu starym zwyczajem Olek sie zawinie i wymysli cos innego?
    Wzmianka o uszczelnieniu tez mnie zdumiala, puszka owszem, a w calym systemie poza jednym szklen prozno szukac o tej wlasciwosci komponentow, by zestaw mial sens.

Jeszcze raz powtorze, zostal tutaj zaprezentowany link do artykulu, i mozna chyba sobie podyskutowac prezentujac swoje zdanie.

pozdro
    dlatego dyskutujemy.

Warto jest jednak pisać z sensem, bo zarzucasz mi brak wspomnienia o tym, o tym czy o tamtym, p[o czym okazuje się że jak wół jest to napisane w tekście. Może więc zanim zaczniemy dyskutować warto tekst przeczytać.... ?

Powinieneś też podkreślić iż sprytnie nie wspomniałem że to uszczelnienie to norma IPx1 (jeśli dobrze pamiętam)
    Nie wiem ile ma czekać - raczej mu nie pomogę i na prawdę chcąc podejść rzetelnie do tematu nie byłem w stanie podać terminu premiery długiego jasnego dobrego szkła... Przepraszam... Napisałem natomiast że nie ma i że pewnie się pojawi i to kwestia czasu.

Dla mnie nie są gigantycznymi brakami i niedoskonałościami albowiem nie jaram się fotografowaniem raniuszków w locie a większość zdjęć mam z zakresu 9-18mm
    Jak już piszesz, że się Olek zawinie mógłbyś wspomnieć kiedy... Bo czytam i nie wiem ile mam na to czekać. Miesiąc, rok czy dwa. Nawet jak się Olek zawinie jest jeszcze Panas w systemie o czym sprytnie nie wspomniałeś w "zaowaluowany" sposóbmanewrując i ukrywając prawdy

Ze swej strony kończę polemikę bo myslę że cytaty tekstu w kontekście Twych wypowiedzi są wystarczające...

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nie zarzucalem braku, przeczytaj tym razem Ty ze zrozumieniem o czym pisalem, manewrowanie, niedopowiedzenie i tendencyjnosc to nie substytuty braku.

Piszac o zawijaniu z premedytacja parafrazowalem Twoj wpis o pojawieniu sie w blizej nieokreslonej przyszlosci dlugich jasnych szkiel.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Miales moze sytuacje taka,ze np:Widzimy Pana zdjecie te i te pod takim i takim adresem.Chcemy kupic.Czy ma Pam Rawa FF tych zdjec?.Fotografujac takim a nie innym sprzetem odpowiadasz,ze niestety nie masz.Nie byles "wkurzony" ze akurat nie sprzedarz bo "zaoszczedziles"na wadze.Czy moze po prostu robisz tym co robisz i nie zakladasz,ze ktos kiedys "wielkoformatowego" bedzie chcial kupic.Nie dyskutuje o tym,ze jakosc z mniejszej jest rownie dobra jak z FF.
    Miałem ostatnio taką że wszedłem do finału ze zdjęciami i zostałem poproszony o RAwy a okazało się że z jakiś niewiadomych powodów do części zdjęć RAWów nie miałem bo sie cackałem z miejscem na karcie pamięci. Miałem taką, że straciłem kilka zleceń albo obskakiwałem je Canonem piątką bo OMD wygląda nie profesjonalnie.
    Ze sprzedażą zdjęcia z takich przyczyn nie mam problemu a zakup OMDka był podyktowany faktem tego, że E3 / E5 nie łapało się w wymogach Japończyków i potrzebowali mieć zdjęcia większe niż 14 mpx.
    jeśli speełnia wymogi z subission guidlines - to spełnia... Jesli jest na liście akceptowanego sprzętu to jest. Tu nic nie tracę. No chyba, że względem tych, którzy kupują średni format albo mają jakoś wygórowane rozdzielczości

| OlyJedi Awatar Weasly
    Mieszka w
    Sandomierz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Czyli Nikon dobrze zrobił wkładając nawet do najtańszych puszek po 24 mpx. Nie ma lipy .
    *** Widziałem rzeczy, w które, wy ludzie, nigdy byście nie uwierzyli. ***
    ++++++++++ http://www.flickr.com/photos/67569374@N05/ +++++++++++
    -------------------------------------------------------------------------------------

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

...
    Wzmianka o uszczelnieniu tez mnie zdumiala, puszka owszem, a w calym systemie poza jednym szklen prozno szukac o tej wlasciwosci komponentow, by zestaw mial sens.
    ....
    Mnie natomiast zdumiało, że człowiek, który siedzi na forum codziennie nie potrafi doliczyć się ile jest szkieł uczelnianych w systemie .

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Mnie natomiast zdumiało, że człowiek, który siedzi na forum codziennie nie potrafi doliczyć się ile jest szkieł uczelnianych w systemie .
    Oswiecisz?

pozdro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Oswiecisz?

pozdro
    są na pewno dwa szkła uczelniane MZD 60mm i MZD 12-50.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

W m43 chyba jeszcze panas 12-35 jest uszczelniony

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    są na pewno dwa szkła uczelniane MZD 60mm i MZD 12-50.
    Oh, moj blad calkiem zapomnialem o 12-50, byc moze, przez to ze lezy gdziesz w szufladzie nieuzywany.
    To faktycznie zmienia postac rzeczy, i mamy pelnowartosciowy uszczelniony system sprawdzajacy sie w kazdej sytuacji
    Bez mala 5 lat na rynku systemu m4/3 do dyspozycji mamy jeden uszczelniony korpus oraz dwa szkla o tej samej charakterystyce, to chyba coby nie pisac i jakby nie liczyc jednak troszke malo

pozdro

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Oh, moj blad calkiem zapomnialem o 12-50, byc moze, przez to ze lezy gdziesz w szufladzie nieuzywany.
    To faktycznie zmienia postac rzeczy, i mamy pelnowartosciowy uszczelniony system sprawdzajacy sie w kazdej sytuacji
    Bez mala 5 lat na rynku systemu m4/3 do dyspozycji mamy jeden uszczelniony korpus oraz dwa szkla o tej samej charakterystyce, to chyba coby nie pisac i jakby nie liczyc jednak troszke malo

pozdro
    12-35 i 35-100 panasa są uszczelniane. Czyli znamy już 4 szkła. 3 z nich mam to wiem.