Strona 89 z 282 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 2813

Wątek: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

Oj tak znormalniał nam ten Czarny najbardziej podoba mi się 436 z mojej ulubionej serii "ku pamięci"

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    dołączam do opinii żeś nam znormalniał...
    Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Oj tak znormalniał nam ten Czarny

Wiece co? ZAŁAMUJECIE MNIE!!! Ja nie wiem to chyba przez to, że mi 4 z przodu wskoczyła. Czyżby zaczynał się jakiś kryzys wieku średniego? Chyba muszę zacząć rozglądać się za jakimiś dwudziestoletnimi ciałkami cycuś w podobie

Spoko.....będzie lekka reaktywacja z czymś trochę ale tylko trochę wariackim co od dawna chodzi mi po głowie. Szkoda mi do tego PEN'a bo istnieje ryzyko uszkodzenia a lubię swojego PEN'iska więc użyję do tego 550UZ bo niestety wężyk nie chce chodzić z SP320 (a szkoda bo lżejszy i co jak co to JPEG'i z niego pięknie wychodzą) . Mógłbym ustawić RAW'y ale one w porównaniu z PEN'em to się 5 lat zapisują i jak dołożymy do tego szybkość AF w 550UZ czy SP320 to się robi 10 lat

Dzięki, że zdjęcia się podobają. Druga strona medalu to raczej nie wypada i nawet bym nie chciał tematu którego się podjąłem przedstawiać jajcarsko czy nawet z uśmiechem bo kiedy można sobie porobić jaja to trzeba i nawet jest to wskazane ale kiedy trzeba zachować powagę to należny to robić
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta

Chyba muszę zacząć rozglądać się za jakimiś dwudziestoletnimi ciałkami cycuś w podobie
    A nie rozglądasz się Oj to niedobrze, niedobrze, faktycznie kryzys, wielki kryzys

Spoko.....będzie lekka reaktywacja z czymś trochę ale tylko trochę wariackim co od dawna chodzi mi po głowie.
    No liczymy na Ciebie, szkoda by było takiego fajnego faceta
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cały poniższy secik z dedykacją dla Szanownej Wać Panny Gulaszówny

Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    A nie rozglądasz się Oj to niedobrze, niedobrze, faktycznie kryzys, wielki kryzys
    Co by nie napisał to i tak będzie uznane za ściemnianie więc przemilczę ten temat hihi

442. Wszytko E-PL2 + OM'owe Zuiko 50mm 1,8.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	39
Rozmiar:	332,6 KB
ID:	90863Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	44
Rozmiar:	273,9 KB
ID:	90864Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	35
Rozmiar:	261,4 KB
ID:	90865Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	40
Rozmiar:	308,0 KB
ID:	90866Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	38
Rozmiar:	248,6 KB
ID:	90867Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	36
Rozmiar:	263,7 KB
ID:	90868Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	39
Rozmiar:	215,2 KB
ID:	90869Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	8.jpg
Wyświetleń:	43
Rozmiar:	299,0 KB
ID:	90870
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    127
    Moja galeria

W jednym z poprzednich postów napisałem, że się zaraziłes. Po serii z pomnikami napisze, że bardzo, bardzo pozytywnie sie zaraziłes własnie pokazywaniem takich serii i ich wymową historyczną. DZIĘkI
    Tak trzymaj i czyń sobie te swoje "cuda" swoją drogą, bo pokazują Twoją fantazję. i imiejętności.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

443. ALFABET ŚMIERCI z pomnika STU

Wersja A

Wersja B

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1a1.jpg
Wyświetleń:	102
Rozmiar:	448,5 KB
ID:	90874   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	357,5 KB
ID:	90876  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 14.06.13 o 00:40

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Napisz coś więcej o tym pomniku ...
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Jak dla mnie to wersja A.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Bodzip zacytuje siebie

No to dzisiaj kolejne miejsce pamięci narodowej. Przy okazji spalonej fabryki na Radogoszczu coś o nim przebąknąłem ale teraz będzie trochę dokładniej i dodatkowo nie w Łodzi.

To miejsce to Plac Stu Straconych w Zgierzu na którym to stoi pomnik Stu Straconych. Właściwie Łódź, Zgierz, Pabianice, Aleksandrów Łódzki i Konstantynów Łódzki to takie trochę "pięciomiasto" więc daleko nie pojechałem

20 marca 1942 roku Niemcy na tym placu dokonali największej publicznej egzekucji na okupowanych terenach polskich. Rozstrzelano publicznie 100 osób w tym 96 mężczyzn i 4 kobiety. Więźniowie byli przywiezieni z Łodzi z wiezień na ul. Sterlinga i z Radogoszcza a kobiety z ul. Gdańskiej. Mord był odwetem za zastrzelenie w dn. 6 marca 1942 r. dwóch gestapowców przez sierżanta WP Józefa Mierzyńskiego, członka AK, w trakcie ujawniania przez niego miejsca ukrycia broni. Pomimo, że Niemcy znali sprawcę, celem sterroryzowania narodu polskiego zastosowali zbiorową odpowiedzialność. Na plac spędzono przymusem około 6 tysięcy mieszkańców Zgierza z których to wybrano również stu których to trzymano na muszce jako zakładników celem uniknięcia rozruchów wśród spędzonym mieszkańców.

425. Widok z przodu.

426. Widok z boku z dodatkowymi trzema tablicami stojącymi w pewnej odległości.

427. Napisy imion i nazwisk pomordowanych z tablicy umieszczonej na takim jakby grobie z prawej strony pomnika.

428. Taka lekka przeróbka.

429. Jedna z płaskorzeźb na pomniku.
    Pers Też mi się wydaje, że A

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

A dziękuję Ci pięknie - musiałem przegapić.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||