Wychodzi na to, że masz już nowszy bez wady. http://www.olympusamerica.com/cpg_se...pport_1260.asp
Wychodzi na to, że masz już nowszy bez wady. http://www.olympusamerica.com/cpg_se...pport_1260.asp
E-PL5, mZD 14-42, mZD 40-150, mZD 12-50, mZD 45 1.8, OM 50 1.8
Dziękuję (plusik poleciał) narazie jeszcze go nie mam ale wygląda na to że poczynię zakupy![]()
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Mam 14-54 II, i zauważyłem że bardzo często go używam, więc myślę że 12-60 SWD (może nie wiele) ale poprawi mi zakres ogniskowych i przyspieszy ostrzenie.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
I o to chodzi![]()
Cześć, odżwieże trochę temat.....
....pech chciał, że i mój wysłużony 12-60 się zepsuł (kupiony w 2008 roku). Nie reaguje na zmiany przysłony. Cały czas jest maksymalnie otwarty. Nie jest to problem body (E3) bo z innymi obiektywami nie mam tego problemu.
Wczoraj byłem w serwisie na ulicy czapskich w krakowie i powiedzieli, że nie są w stanie mi pomóc. Mieli już kiedyś podobny przypadek - urwała się jakaś taśma w obiektywie - ale nie mają części zamiennych. No i teraz pytania do was:
1. czy ktoś miał podoby problem
2. jak długo trwa serwisowanie takiej ustarki
3. ile to kosztuje - obiektyw jest dawno po gwarancji
Z góry dzięki za pomoc.
E-3, ZD 12-60mm SWD, ZD 50-200mm SWD, TC 2.0, FL-50R
W serwisie autoryzowanym, znaczy Olympusa, pewnie maksymalnie 2 tygodnie. Kosztować będzie na pewno kilka stówek, musisz sprawdzić cennik usług serwisowych znajdujący się na oficjalnej stronie Olka.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Wysyłaj do Gdańska do OK Serwis
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska