Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: Gdzie trzymacie kopie plików?

| OlyJedi Awatar Blacker
    Mieszka w
    Świdnica
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odp: Gdzie trzymacie kopie plików?

Ok. A więc tą serię będę mieć na uwadze
    Xz 1

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Od 2 lat zdjęcia archiwizuję na domowym serwerku podłączonym do domowej sieci przez router z wifi.
    Serwerek to czarne małe pudełeczko (firmy nie pamiętam) z kontrolerem raid. Wewnątrz 2 dyski połączone w "lustrzany raid". Czyli dane dublują się na dyskach. Jak jeden z dysków padnie dane są na drugim.
    Przy pomocy programów ftp praktycznie dostępnych na kaźdej platformie sprzętowej ( Windows,linux,iOS,) archiwiuję zdjęcia i inne pliki z PieCa, laptopów, smartfonów, tabletów.
    Wcześniej archiwum miałem na PieCu w którym płyta główna miała obsługę "raidu lustrzanego".
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Będę wdzięczny za odpowiedzi na pytania, które postawiłem na poprzedniej stronie tego tematu
    Chodzi o ten ranking firm backupowych.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Ja nie odradzam segate, zwracam tylko uwagę, że i solidnym firmom zdarzają się ostre wpadki.
    A to chyba nic nowego, nie myli sie ten co nic nie robi

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez olek25 Zobacz posta
    Będę wdzięczny za odpowiedzi na pytania, które postawiłem na poprzedniej stronie tego tematu
    Chodzi o ten ranking firm backupowych.
    Rzuc okiem tu:
    http://www.pcworld.pl/news/356636/Ba...re.wybrac.html
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Dzięki, ale ten artykuł ma 3 lata i chyba nie są to rozwiązania dla firm, prawda?
    Jestem w stanie płacić, tylko za jakościową usługę. Poważnie nikt z czegoś takiego nie korzysta? Z żadnej pozycji z tego rankingu?

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Dzięki, ale ten artykuł ma 3 lata i chyba nie są to rozwiązania dla firm, prawda?
    Jestem w stanie płacić, tylko za jakościową usługę. Poważnie nikt z czegoś takiego nie korzysta? Z żadnej pozycji z tego rankingu?
    A czyms sie roznia rozwiazania dla firm od rozwiazan dla nie-firm...?
    Wiesz co?
    Na stronie znalazlem 11 nazw i adresow firm, ktore zajmuja sie backupem online - jak rozumiem sprawdziles je wszystkie i zaden ci nie pasuje.
    Oczekujesz super jakosci i odpowiedzialnosci za mozliwie najnizsza cene - zmartwie cie - te dwie rzeczy nie ida w parze.
    Sa sobie poszukaj, mnie sie nie chce. Zreszta jak widze tobie tez nie.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar kamil_andrzej
    Mieszka w
    ...gdzieś w Polsce...
    Siła reputacji
    85
    Moja galeria

Od prawie pół roku używam Dropboxa w wersji free, ostatnio dodatkowo dostałem prawie 50 GB - wystarczy na backup i nie tylko
    E5 + parę standardowych drobiazgów...
    Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
    moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kamil_andrzej Zobacz posta
    Od prawie pół roku używam Dropboxa w wersji free, ostatnio dodatkowo dostałem prawie 50 GB - wystarczy na backup i nie tylko
    Z ciekawości - w jaki sposób dostać 50GB? Na oficjalnej stronie jest napisane, że za polecanie można rozszerzyć konto o 16GB. Kiedyś były podobno sprzedawane za kilka/kilkanaście zł dodatkowe pojemności na Allegro, które później sukcesywnie były wyłączane przez Dropbox z racji przekrętu.

Żeby było w temacie - kupiłem rok temu przenośny dysk 750GB, na którym trzymałem kopię zapasową wszystkich zdjęć, razem z wersjami roboczymi i rawami a miejsca starczyło również na filmy, teledyski, koncerty i różne tutoriale oraz muzykę. Oczywiście dysk jest ukryty, nie w szufladzie przy komputerze.

ps. Czy istnieje możliwość przywrócenia wyglądu Forum na takie, co było - z podglądem ostatnich postów w kolumnie po prawej? -co kilka dni klikając "ostatnie" posty oglądam to samo.

| OlyJedi Awatar kamil_andrzej
    Mieszka w
    ...gdzieś w Polsce...
    Siła reputacji
    85
    Moja galeria

[QUOTE=Syd Barrett;951416]Z ciekawości - w jaki sposób dostać 50GB? Na oficjalnej stronie jest napisane, że za polecanie można rozszerzyć konto o 16GB. Kiedyś były podobno sprzedawane za kilka/kilkanaście zł dodatkowe pojemności na Allegro, które później sukcesywnie były wyłączane przez Dropbox z racji przekrętu.

Sam byłem zdziwiony dodatkową ilością. Dokładnie to dodatkowe 48GB na 12 miesięcy.
    E5 + parę standardowych drobiazgów...
    Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
    moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina