Strona 97 z 103 PierwszyPierwszy ... 47879596979899 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1021

Wątek: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

Cytat Zamieszczone przez Wiel Zobacz posta
    Jak w XZ-1 wypadają zdjęcia na ISO 1600? Jeśli jest tu wątek ze zdjęciami na wysokim ISO (pow. 1000), to proszę o podanie.
    Pozdrawiam.
    Tutaj: http://www.dpreview.com/reviews/OlympusXZ1/11 sprawdzałeś?
    Zapraszam do albumu i galerii

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Oczywiście - również wiele innych (np. http://www.imaging-resource.com/PRODS/XZ1/XZ1A.HTM)
    Z doświadczenia jednak wiem, że zdjęcia testowe na tablicach i w studiu niewiele mają wspólnego ze zdjęciami w realu, te drugie najczęściej wychodzą gorzej, niż w studiu - stąd moje pytanie o wątek ze zdjęciami zrobionymi przez Was w codziennym użytkowaniu.

Mam jeszcze pytanie o konwerter Olympus TCON-1,7X - wiem, że nie pogarsza światła, ale czy pogarsza własności optyczne? Są gdzieś tutaj przykładowe zdjęcia z zestawu XZ-1 i TCON-1,7X?

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

A na Fotopolis sprawdzałeś tam też jest test tego aparatu, na optycznych też znajdziesz zdjęcia testowe.
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Tak przeglądam ten wątek o tym modelu Olympusa i myślę , że mało tutaj Waszych zdjęć nim robionych. Czy ktoś z Was da się namówić na wstawienie choć kilku swoich prac ?? albo na podlinkowanie jakiejś swojej galerii ??

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Chyba nie przeszukiwałeś za dobrze archiwum
    http://as.elte-s.com/patrz/duze.htm
    Mniej więcej co drugie z ostatnich kilkuset z tego aparatu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Dzięki Janko.
    Fakt, musiałem coś przeoczyć.
    Zdradzisz czy duzo ignerowałeś komputerem ? Bo chyba nie jest to surówa prosto z aparatu ??

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarson Zobacz posta
    Zdradzisz czy duzo ignerowałeś komputerem ? Bo chyba nie jest to surówa prosto z aparatu ??[/B]
    Nie ma czegoś takiego jak ''surowe'' - możesz zlecić ingerencję procesorowi w aparacie albo wykonać ją samemu. Ja wybieram drugie rozwiązanie
    Czyli z rawów wszystko, w szopie kręcone.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Chciałbym jeszcze zapytać Was , jaki akumulator kupiliście sobie do tego aparatu. Jaki polecacie ? Bo przecież trzeba zawsze mieć coś zapasowego na podorędziu, prawda ?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarson Zobacz posta
    Chciałbym jeszcze zapytać Was , jaki akumulator kupiliście sobie do tego aparatu. Jaki polecacie ? Bo przecież trzeba zawsze mieć coś zapasowego na podorędziu, prawda ?
    Nieprawda Mnie akumulatorek wystarcza na trzy dni pstrykania, ale to już jak kto lubi.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Nieprawda Mnie akumulatorek wystarcza na trzy dni pstrykania, ale to już jak kto lubi.
    Kwestia gustu. Ja wolę mieć dwa akumulatorki. Wtedy swobodnie sobie rozładowuje do końca ten w aparacie i wymieniam na zapasowy.
    Zapraszam do albumu i galerii

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów