Używa może ktoś tego Olka z dedykowanym pokrowcem, czy poprawia on trochę uchwyt aparatu?
pozdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Jak nie jak tak. Nieoryginalny jest przykrecany (a tez jest dedykowany)...
Wyklikane z mobilka
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ok - a sam uplyw czasu nie daje widocznych rezultatow? (oczywiscie mysle o realnych wartosciach typu 2~5 lat a nie 100...)
Wyklikane z mobilka
Ostatnio edytowane przez piozet ; 6.06.11 o 10:59 Powód: Automatyczne scalenie postów
Tego nie wiem, ale za 2~5 lat to będziemy mieć XZ-2, Y01 i ZioZero, a każdy bardziej od poprzedniego
Tak patrzę na kolekcję swoich ''najlepszych'' z 10 lat ostatnich i się zastanawiam, czy nie sprzedać trochę... ale one takie poobijane, kto by to chciał... Kurde, człowiek wydał na to trochę kasy. I wszystko dla kilkunastu tysięcy zdjęć dla radości plus drugie tyle dla... owej kolekcji właśnie (na szczęście ''i jeszcze kilku innych zabawek'')![]()
Wrzucam kilka zdjęć do porównania LX5 z XZ1. Pierwsze jest z LX5 drugie z XZ1. Nie dłubałam w nich prawie nic. Zmniejszone i wyostrzone jedynie. Oba aparaty bardzo dobre . Jak się zdjęcia zrobi w rawie i obrobi w programie graficznym można osiągnąć bardzo dobre rezultaty.
Wygląda, że XZ-1 ma trochę cieplejsze barwy niz LX-5.
Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest Huawei Mate 50 Pro
Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795
Jaką kartę pamięci kupić do tego aparatu?
Nie wydaje mi się, by koniecznie musiał być to najszybszy Sandisk na rynku, bo aparat raczej tego nie wykorzysta.