Strona 8 z 22 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 213

Wątek: Olympus PEN E-P5 - Przecieki

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-P5

Cytat Zamieszczone przez miki151 Zobacz posta
    Ludziom zdarza się podróżować i wtedy nie wożą ze sobą peceta, tylko laptopa, tableta albo komórkę,
    Hmmm, jak podróżuję to sobie składam mini-pc, kiedyś na Brazosie, w tym roku jednak postawię na wyższy model, coś mocno budżetowego z artykułu "Mały komputer, duży problem? Wcale nie!".
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Hmmm, jak podróżuję to sobie składam mini-pc, kiedyś na Brazosie, w tym roku jednak postawię na wyższy model, coś mocno budżetowego z artykułu "Mały komputer, duży problem? Wcale nie!".
    Jak ja jadę na wczasy z rodziną to nie zabieram ze sobą komputera, a zdjęcia zdarza mi się robić

To jest taka sytuacja w jakiej sobie wyobrażam użycie WiFi w aparacie z GPS. Wrzucam coś szybko na jakiś serwis żeby pokazać rodzinie/znajomym jakąś ciekawostkę, coś bez poważnego zacięcia...

Jak wrócę do domu to wtedy jest czas na zgrywanie tego całego "dobra" na stacjonarny komputer, obróbkę itp...
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Nadal nie wyjasniles mi skad wiesz dla jakiego uzytkownika przeznaczony jest EP-5...
    Przecież Ci wyjaśniłem. Wiedząc, dla jakiego użytkownika przeznaczone są aparaty podobne do E-P5, można wyciągnąć wniosek, że E-P5 przeznaczony jest dla tych samych ludzi. To nie jest wiedza objawiona, tylko wynik rozumowania.

...i kompletnie nie przekonales mnie swoimi wywodami do swoich racji o nieprzydatnosci GPS-a w takim aparacie
    Policz, ilu znasz ludzi, którzy w podpisach pod swoimi zdjęciami zamiast "Na wczasach w Ciechocinku" piszą "Na wczasach w N 52°52' E 18°48'". Potem policz ilu znasz ludzi, którzy tego nie robią. Podziel ilość pierwszych przez drugich i wyjdzie Ci, jak przydatny jest GPS w aparacie. Ja Cię do niczego nie muszę przekonywać, sam się przekonasz...

Stad nadal uwazam, ze szkoda, ze EP-5 nie ma GPS-a i podtrzymuje to co wczesniej napisalem.
    Ależ proszę bardzo, ja Ci nie zabraniam tak uważać.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Eeech jakby tak człek na Sopockim molo DRUCH-a wyciągnął to szczeny do ziemi widzę

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    i poprosił przechodnia o zrobienie fotki właścicielowi.
    Wtedy w środku lata zobaczysz największego "karpia".

*karp - wyraz twarzy polegający na szerokim rozwarciu otworu gębowego i wybałuszeniu gał

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

nie czaję o co się spieracie, przecież scalak z modułem GPS to pewnie koszt kilku dolarów, doprojektowanie go do systemu pewnie też w ostatecznycm rozrachunku grosze kosztuje.... Skoro E-P5 ma kosztować ty$iaka to co by szkodziło go jednak wbudować? Na cenę na pewno by to nie wpłynęło bo cenami zupełnie inne przyczyny rządzą.

Było nie było GPS to modny gadżet i lepiej byłoby go mieć niż nie mieć. Zawszeć można wyłączyć jak komuś przeszkadza...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Mój Ojciec do tej pory używa Zorki 4 i nie potrzebuje niczego nowego - taka konserwa jest

Wracając do E-P5, fajny aparat, też retro jak OMD z b.podobnymi parametrami (nie mówiąc o GPS itd..) ale stylistyka trochę a la dalmierz. Ciekawe jak będzie się sprzedawał jak na rynku jest OMD? wielkość podobna, cena zapewne też...
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Ciekawe jak będzie się sprzedawał jak na rynku jest OMD? wielkość podobna, cena zapewne też...
    tylko wizjera brak...
    Ciekawa jestem ceny, a właściwei cen obu tych modeli (omd i ep5), kiedy już ep5 będzie realnie w sprzedaży....

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Mi GPS nie przeszkadza. Mam tylko swoje zdanie na temat jego użyteczności dla fotografa i faktycznych powodów implementowania tego urządzenia w aparatach. Nie jest to rzecz, która ma sprawić, że realizowanie naszej pasji stanie się łatwiejsze czy przyjemniejsze. Ona ma jedynie ułatwić podjęcie decyzji, czy sięgnąć po portfel, czy nie. Nic nie sprzedaje się tak dobrze, jak wodotryski.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nic nie sprzedaje się tak dobrze, jak wodotryski.
    Typu retro wygląd ...

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Typu retro wygląd ...
    O takim wodotrysku jeszcze nie słyszałem.