Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 213

Wątek: Olympus PEN E-P5 - Przecieki

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-P5

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    A GPS po kiego grzyba? Na wyprawę w nieznane przez pół kontynentu może się przydać
    Żeby jeszcze więcej zapasowych baterii trzeba było wozić? Nie!

Powiadam Wam, to się źle skończy, to podpinanie aparatów do sieci i innych WiFi. Już widzę te tytuły wątków: "Jaki najlepszy antywirus do OM-D", "Mój G7 sam rozsyła zdjęcia gdy jestem w zasięgu WiFi, co robić?", "Jaka antenka do E-PL7 daje najlepszy zasięg?" itp.

I trzeba będzie baterie z aparatu wyciągać, bo inaczej CBA będzie twoje fotki przeglądało
    Ostatnio edytowane przez miki151 ; 2.05.13 o 14:07

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Masz ?
    Ja na komunię dostałem, ale to już historia po nim
    Pewnie, że mam
    Powiadam Wam, to się źle skończy, to podpinanie aparatów do sieci i innych WiFi. Już widzę te tytuły wątków: "Jaki najlepszy antywirus do OM-D", "Mój G7 sam rozsyła zdjęcia gdy jestem w zasięgu WiFi, co robić?", "Jaka antenka do E-PL7 daje najlepszy zasięg?" itp.
    Ani chybi masz rację
    The question is, who cares?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Wi-Fi można zapewne wyłączyć.
    Czy WPA2 można w tej chwili złamać?
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

jeżeli nawet da się w kilka godzin to kto będzie miał tak długo włączone wifi?
    Poza tym już widzę węzyk hakerów biegającego za e-p5 z nadzieją, że w końcu ktoś włączy sieć, do której będą mogli się włamać k

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Wi-Fi można zapewne wyłączyć.
    Czy WPA2 można w tej chwili złamać?
    Witam !

WPA2 z odpowiednio dlugim sensownie wymyslonym kluczem jest wystarczajaco bezpieczny.
    Czas zlamania klucza jest na tyle zniechecajacy dla zlodzieja, ze Ci nie zdazy rozpracowac zabezpieczenia.

Jak uruchamiasz aparat to caly czas nie korzystasz z WiFi tylko przez pewien czas i
    to jest dodatkowe utrudnienie dla zlodzieja.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Janko, tylko osób myślących tak jak Ty jest zdecydowana mniejszość i gdyby projektować sprzęt tylko pod nich, byłoby to - sloganem rzucę - ekonomicznie nieuzasadnione. Owszem może Olympus, Canon czy inny Nikon zrobić takiego cyfrowego Drucha, tylko ile musiałby on kosztować, żeby firma na tym zarobiła?
    Nic, wystarczyłoby zrobić edytor menu. Ten zrobiliby hobbyści darmo, gdyby tylko zostały udostępnione narzędzia do tego (są takie, tylko nieudostępnione).
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    W zaden sposob Twoje zawodowstwo o niczym nie swiadczy w tej sprawie i nie tlumaczy Olka z tego
    ze nie wyposazyl zadnego aparatu m.4/3 w GPS-a
    Ja akurat o reszcie niepotrzebnych śmieci, blokujących choćby pokrętło trybów (dlatego wybrałem aparat bez tego pokrętła - nie korzystam).
    Co do WiFi w aparacie uwazam, ze Olek wykonal bardzo sensowny ruch w kierunku ulatwienia
    ludziom sciagania danych z kart pamieci bez wyciagania ich z aparatu ani bez dolaczania dodatkowych kabelkow.
    No, przesensowny. Zamiast zrobić klienta sieciowego, zrobili serwer. I teraz zamiast łączyć się przez router z siecią domową, należałoby za każdym razem przełączać się z routera na aparat. W najlepszym razie kilkadziesiąt sekund (i potem tyle samo trwa odkręcanie). Wsadzić kartę w czytnik - 2 sekundy pracy. Szybkość dostępu ograniczona szybkością karty. Kolejny przykład na tak zwaną lepszość lodówki z internetem nad lodówką bez internetu
    Rozumiem,że to wifi będzie umożliwiało podgląd obrazka na smartfonie albo tablecie i sterowanie aparatem?
    Rawy to sobie poprzeglądasz Sterowania zdalnego wifi nie oferuje (albo czegoś nie wiem).

PS. Najnowsze rumorsy sugerują, że nowego zooma do lipca nie będzie. Strzelam, że 12-40(?) ma być owym cudem do nowego pena.
    Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 2.05.13 o 16:50

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Rawy to sobie poprzeglądasz Sterowania zdalnego wifi nie oferuje (albo czegoś nie wiem).
    W GH3 się da to w Penie też może się dać. Fragment testu optycznych:

"Wi-Fi
    Obecność modułu Wi-Fi w omawianym Lumix-ie pozwala na szereg czynności związanych bezprzewodową komunikacją z urządzeniami zewnętrznymi.
    Połączenie ze smartfonem lub tabletem wyposażonym w system operacyjny Android lub iOS (wymaga zainstalowania aplikacji mobilnej LUMIX LINK) umożliwia:

• zdalne wykonywanie zdjęć i filmów,
    • odtwarzanie zdjęć zapisanych na karcie pamięci znajdującej się w aparacie,
    • przesyłanie zdjęć z aparatu w celu udostępnienia ich w usługach sieciowych (np. serwisach społecznościowych),
    • geotagowanie zdjęć (po aktywacji modułu GPS w smartfonie lub tablecie). "

W Samsungach też się da. Taka funkcja będzie przydatna.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie zauwazasz faktu, ze caly czas jednak nadal myslisz jak moja babcia...
    Czyli po co miec cos wiecej jak mi to co mam wystarczy
    Chcesz powiedzieć, że Ty lubisz płacić za coś, z czego nie korzystasz? W takim razie przyznam, że filozofia życiowa Twojej babci jest mi znacznie bliższa, niż Twoja.

Najlepiej nie widziec zalet danego rozwiazania tam gdzie mi to jest niepotrzebne
    Ależ ja widzę zalety GPSu w amatorskim aparacie. Wabienie gadżeciaży, użytkowników smartfonów, Playstation, tabletów, chodzących po mieście ze słuchawką bluetooth za uchem - to bardzo ważna zaleta.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ależ ja widzę zalety GPSu w amatorskim aparacie. Wabienie gadżeciaży, użytkowników smartfonów, Playstation, tabletów, chodzących po mieście ze słuchawką bluetooth za uchem - to bardzo ważna zaleta.
    Fajnie na fejsie widać, kto w którym miejskim szalecie właśnie sika

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

GPS moze i jest malo uzytecznym bajerem (choc czasem moze fajnym, zeby zobaczyc, gdzie zdjecie bylo wykonane), ale skoro daja i mozna wylaczyc, to nie ma co narzekac. Wi-Fi fajne, ale tylko do JPEGow, do przesylania RAWow co najmniej 10x wolniejsze niz sredniej jakosci czytnik kart niestety...
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert