Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Własna galeria/ fotoblog

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Własna galeria/ fotoblog

Poszukuję jakiegoś ciekawego miejsca na którym mógłbym publikować swoje zdjęcia z podziałem na kategorie.
    Przez długi czas używałem Photobucket ale ostatnio nie działa dobrze, załadowane zdjęcia są niekiedy automatycznie zmniejszaną rozdzielczość pomimo odznaczenia odpowiedniej opcji itd...
    Ostatnio korzystam z Postimage.org ale to raczej surowe archiwum do przechowywania zdjęć niż ciekawy serwer umożliwiający prezentacje.
    Zależy mi też na tym aby można było umieszczać zdjęcia w dobrej rozdzielczości.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Odp: Własna galeria/ fotoblog

Może ..... Olympusclub.pl ...? tak myślę, można pokazać swoje, fajni ludzie są.............
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Może ..... Olympusclub.pl ...? tak myślę, można pokazać swoje, fajni ludzie są.............
    Potrzebuję czegoś uniwersalnego z podziałem na kategorie.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Poszukuję jakiegoś ciekawego miejsca na którym mógłbym publikować swoje zdjęcia z podziałem na kategorie...
    Jeśli nie satysfakcjonuje Cię to co czego do tej pory używałeś to może czas pomyśleć o własnej stronie. Tu możliwości jest wiele. Możesz to komuś zlecić (najprościej, z bardzo dobrym efektem), ale też samemu spróbować to ogarnąć.

Własna strona to bardzo uniwersalne miejsce. Może nieco trudne do opanowania na początek. Narzędzia do zarządzania zasobami mają wiele do zaoferowania. Jedynym ograniczeniem jest własna wyobraźnia.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 29.03.13 o 02:59

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Jeśli nie satysfakcjonuje Cię to co czego do tej pory używałeś to może czas pomyśleć o własnej stronie. Tu możliwości jest wiele. Możesz to komuś zlecić (najprościej, z bardzo dobrym efektem), ale też samemu spróbować to ogarnąć.

Własna strona to bardzo uniwersalne miejsce. Może nieco trudne do opanowania na początek. Narzędzia do zarządzania zasobami mają wiele do zaoferowania. Jedynym ograniczeniem jest własna wyobraźnia.
    Do moich zastosowań wystarczyłby i Flickr ale sposób prezentacji zdjęc mi się tam nie bardzo podoba i konto premium które warto wykupić kosztuje ok 25$ na rok.
    O własnej galerii na razie nie myślę - dałbym radę bo 15 lat temu miałem nieźle opanowanego Pajączka i HTML ale wystarczy mi coś skromniejszego

A Wordpress? zastanawiam się czy to bardziej blog czy może być też galerią?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

To chyba najbardziej rozsądne rozwiązanie. Ostatnio postawiłem swoją stronę w Wordpressie - w sumie potrzebowałem na to dwóch tygodni drobnego grzebania wieczorami po godzinach, ale ja jestem żółtodziobem, a zachciało mi się modyfikować szablon. Jeśli użyjesz gotowego szablonu i nie będziesz go za bardzo zmieniał, zrobisz stronę w dwa wieczory. Możesz mieć albo bloga, albo galerię, albo jedno i drugie - większość gotowych motywów pod galerię ma też bloga, ale możesz go wyłączyć jednym kliknięciem. Zaleta jest taka, że wykupujesz miejsce na serwerze i możesz tam wrzucać zdjęcia w pełnej rozdzielczości, bez obaw, że zmasakruje je kompresja, jak na Flickerze.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Znalazłem jeszcze taki portal 500px - wygląda ciekawie ale nie można rozciągnąć podglądu zdjęcia na cały ekran i podział na kategorie chyba nie jest możliwy.
    Jak nie to pomyślę o Wordpressie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Korzystam z 500px. Jest OK, ale dużych zdjęć tam nie wstawisz. Podział na kategorie jest, ale są one sztywne - nie możesz ustawić własnych. Możesz jednak stworzyć własne reportaże, nadać im nazwy kategorii i potraktować je jako osobne galerie w obrębie Twojego profilu.

Jeszcze jest Google Drive, który jest chmurą. Możesz tam ładować zdjęcia w pełnej rozdzielczości, a następnie likować je do swojego profilu w Google+.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Zobacz na moją stronę domową w stopce. To jest Wordpress. Nawet bez modyfikowania szablonu można uruchomić stronkę w 15 minut ( zakładam, że hosting i domena są wcześniej wykupione i przygotowane).

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Dziękuje chłopaki za pomoc
    Wypróbuje na początek 500px bo mi się coraz bardziej podoba a hosting utrzymam na postimage.org.
    WordPress na razie zostawię w spokoju - jest to ciekawe rozwiązanie ale chyba jeszcze nie potrzebuję własnej domeny.
    @Hades - fajna galeria!