Strona 8 z 41 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 401

Wątek: nowe jasne zoomy Olka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Odp: nowe jasne zoomy Olka

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Mówisz o jedynce czy dwójce? Jedynkę testowałem w praniu i jak dla mnie spoko, dwójka zaś w testach ma bardzo dobre opinie
    (tak, wiem, z racji swoich specyficznych zadań masz specyficzne wymagania)
    No właśnie, chyba mam
    Oba oglądałem, a także starszego, węższego. Myślałem, że topowe szkiełko będzie lepsze, a ono jest tylko porównywalne z całą resztą sigm i tamronów, a ac ma nawet chyba największą. Stałek nie zastąpi, chyba że po przymknięciu i to też nie w każdym wypadku.
    Podobnie, mocno rozczarowało mnie 24-105.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    No właśnie, chyba mam
    Oba oglądałem, a także starszego, węższego. Myślałem, że topowe szkiełko będzie lepsze, a ono jest tylko porównywalne z całą resztą sigm i tamronów, a ac ma nawet chyba największą. Stałek nie zastąpi, chyba że po przymknięciu i to też nie w każdym wypadku.
    Podobnie, mocno rozczarowało mnie 24-105.
    Odkąd pamiętam, to Canon rozczarowuje i odkąd pamiętam (nieźle pamiętam jakieś ostatnie 40 lat, wcześniej mój fotograficzny świat kończył się na Smienie 8 ) , to jest na czele stawki (jako firma, nie chodzi mi o konkretne produkty). Chyba musi mieć jakieś zalety

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Odkąd pamiętam, to Canon rozczarowuje i odkąd pamiętam (nieźle pamiętam jakieś ostatnie 40 lat, wcześniej mój fotograficzny świat kończył się na Smienie 8 ) , to jest na czele stawki (jako firma, nie chodzi mi o konkretne produkty). Chyba musi mieć jakieś zalety
    Miał dobre matryce na początku zbierania gratów przez tych, którzy dziś z tego żyją. Ma też dobre obiektywy, ale podobnie dobre ma cała reszta.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Miał dobre matryce na początku zbierania gratów przez tych, którzy dziś z tego żyją. Ma też dobre obiektywy, ale podobnie dobre ma cała reszta.
    Matryce 40 lat temu? Janko, fajny z Ciebie gośc, ale nie jestes pępkiem świata i jak odpowiadasz, to pisz na temat

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Matryce 40 lat temu? Janko, fajny z Ciebie gośc, ale nie jestes pępkiem świata i jak odpowiadasz, to pisz na temat
    W istocie 40 lat temu matryc nie było. Oraz mocowania EF Bagnet EF na dobrą sprawę rozpowszechnił się w erze tuż przedcyfrowej.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

W istocie 40 lat temu matryc nie było. Oraz mocowania EF Bagnet EF na dobrą sprawę rozpowszechnił się w erze tuż przedcyfrowej.
    No właśnie, bagnet EF też był niby wielkim błędem w momencie wprowadzania... Canon to jest taka dziwna firma

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

No właśnie, bagnet EF też był niby wielkim błędem w momencie wprowadzania... Canon to jest taka dziwna firma
    Oj, czepialstwo...
    Bagnet ef powstał, by stworzyć obiektywy samodzielne mechanicznie - silnik ma być dopasowany do masy konkretnego szkła i klasy obiektywu. I spełnił swoją rolę zgodnie z założeniami. Nikt wtedy nie myślał o cyfrowej fotografii. Nie ulega też wątpliwości, że na początku ery cyfrowej tylko Canon się liczył, bo miał najlepsze matryce. Ale to już historia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Oj, czepialstwo...
    Bagnet ef powstał, by stworzyć obiektywy samodzielne mechanicznie - silnik ma być dopasowany do masy konkretnego szkła i klasy obiektywu. I spełnił swoją rolę zgodnie z założeniami. Nikt wtedy nie myślał o cyfrowej fotografii. Nie ulega też wątpliwości, że na początku ery cyfrowej tylko Canon się liczył, bo miał najlepsze matryce. Ale to już historia.
    Spełnił swoją rolę, ale nie powstawał z myślą o cyfrze, tylko o AF i w tamtych czasach wydawał się dziwną fanaberią. P i N zostały przy starym, O wypadł na zakręcie, nie wszedł w lustra AF to i nie miał czego zmieniać.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Fret, Janko - może bitewka? Foto oczywiście, żeby Jankowi było trudniej - rozmiar XL - 2560x1600

powracając trochę do tematu - Jack popełnił fajny post w dziale OJ w temacie marca
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Fret, Janko - może bitewka? Foto oczywiście, żeby Jankowi było trudniej - rozmiar XL - 2560x1600

powracając trochę do tematu - Jack popełnił fajny post w dziale OJ w temacie marca
    Gietrzy, może rozumek zamiast podjudzania?