Rolleicord, Canon
flickr
Bardzo ładnie. R09 do T-maxa nadaje się po obnizeniu czułosci do ISO 250 ale nie daje idealnych rezultatów. Do filmów z kryształkami T (t-max, delta) polecam Hydrofen W17 czyli tani polski odpowiednik drogiego microprophenu Ilforda. MZ nie ma lepszej kombinacji.
---------- Post dodany o 10:06 ---------- Poprzedni post był o 09:50 ----------
Kolejna seria w moim wykonaniu. tym razem cykl z miesięcznego pobytu w jednym z największych kontenerowych portów Europy - francuskim Le' Havre. Tytuł cyklu "Portowe opowieści". Jezeli chodzi o warsztat to wszystkie b&w wołałem w Hydrofenie większość zdjec wykonałem na filmie Delta 100 i Adox 50 Yashicą 230 AF. Kwadraty wszystkie wykonane kievem - sporo zodiakiem czyli rybim okiem. kolory to kodak pro 160 wołany własnoręcznie w chemii agfy.
Ostatnio edytowane przez czmielek ; 17.03.13 o 11:25
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Czmielek szalejesz ..... Świetne foty.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
czmielek, smakowite i inspirujące.
Lubie taki minimal, tylko cieżko samemu do niego dojść![]()
Czmielek, Gibberpl fajne fotki, miłe dla oka. Pozdrawiam
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Dam taki plażowy minimal z szuflady
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
@czmielek, kapitalne wrzuty.
Zapytam niedyskretnie: czym skanujesz ?
PS.
Pytanie z pozoru banalne. Jednak rozważając ewentualny powrót do analoga, budowę zestawu zacząłbym właśnie od skanera.
Do małego obrazka tylko dedykowany. Coolscan IV albo Minolta Elite II lub Dual IV bez ICE. Do średniego - możemy pogadać, mam V700 do sprzedania.
Rolleicord, Canon
flickr