2'ce chyba trochę obróbka zaszkodziła bo szczegóły wyszły "zlane" - dziadzio w koszulce z Marley'em kultowy ; )
2'ce chyba trochę obróbka zaszkodziła bo szczegóły wyszły "zlane" - dziadzio w koszulce z Marley'em kultowy ; )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Z ostatniej wrzuty 2-5. Ten mężczyzna powalający![]()
Pozdrawiam![]()
Jestem. Dlatego się udzielam
Najlepiej wypadło to co wstawiłeś do galerii dla mnie jest bardzo pozytywnym zdjęciem z jakimś takim życiowym optymizmem. Śmieszne jest to z namiotem. Natomiast w 2 trzeba się w miarę długo przyglądać aby dojść o co chodzi
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
3-5 fajne, ostatnie zwłaszcza. Pierwsze dwa przedobrzone.
Dziekuje za wizyty ciesze sie ze zdjecia sie podobaj
Będziesz tak dalej szedł w obróbkowe efekciarstwo, to niedługo się znudzą
Każdy efekt prędzej czy później się przeje. A dobry kadr zawsze będzie dobry. U ciebie niestety część merytoryczna mocno kuleje. Ludziom podoba się ta ciągnięta kontrastowość, czernie, bo to nowość na tym portalu, chyba nikt tak nie obrabia. Gdyby zobaczyli normalną klatkę, prosto z puszki zdumiałaby ich częsta u ciebie bylejakość i miałkość w sensie zawartości w kadrze. Nie mówię, że zawsze, ale często. Aż nabieram podejrzenia, że ratujesz w ten sposób dość banalne fotki.
Witam i dziękuje za cenne uwagi hmm wiesz dla mnie ten jak i każdy inny rodzaj obróbki jest kolejnym środkiem wyrazu czasem w momencie sięgania już po aparat myślę i wiem jak mniej więcej będzie wyglądała obróbka tego zdjęcia .Przyznam również że czasem decyzja zapada już w domu .I prawda jest jedna ktoś niedawno coś takiego mi napisał ,, Z gówna bata nie ukręci .. jeśli to niedokładny cytat przepraszam autora .Ale staram się aby kadry w same w sobie nie były słabe jeśli takie w twojej opinii są, akceptuje to gdyż nie wszystkim i nie wszystko musi się podobać . Pozdrawiam dziękuje za cenna uwagę jeszcze raz
Napisałem, ale dla wszelkiego powtórzę - nie wszystkie. Sygnalizuję, że dostrzegam również słabsze zdjęcia, których atutem jest jedynie nietypowa obróbka.
Nie chodzi mi o to, żeby dać ci po łapach, a jedynie dać pod rozwagę.
A fotografować trzeba tak, żeby dawało to radochę a nie piąteczki w galeriiWszelkie rozmowy i opinie na temat twoich zdjęć traktuj drugorzędnie
![]()
Ostatnio edytowane przez macieknr1 ; 4.03.13 o 22:19
Z Twoich ostatnich zdjęć (całego wątku nie przeglądałam) te podobają mi się najbardziej. Jedynka the best, ale wszystkie od 1-4 bardzo fajne.
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).