Konkurencja się pojawiła: X-E1, NEX-6. Plany sprzedażowe na pewno ambitne, więc pojawiają się promocje.
Konkurencja się pojawiła: X-E1, NEX-6. Plany sprzedażowe na pewno ambitne, więc pojawiają się promocje.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
A ja uważam , że trochę przesadzili na wejściu z cenami i teraz próbują rozruszac sprzedaż. Nie mogą obniżyć z dnia na dzień cen aparatów więc szczują nas różnego rodzaju promocjami.
@ apz
to jest jedno z możliwych wytłumaczeń, inne zachowam dla siebie![]()
U Panasa to sie okazuje, ze nie idzie im w Polsce najlepiej, bo na warsztaty (pewnie żeby tłum zrobić) ciągną czytelników Optyczne.pl...
I to mi się nie podoba - co to za bonus dla mnie, posiadacza aparatu, który za niego zapłacił że wpadnie tam banda osób, z którymi nic o tym sprzecie nie pogadam, bo bedą mieli x innych systemów?
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
No a jak ma iść? bezlusterkowce nie są kupowane przez ludzi z ulicy, raczej przez nieco bardziej świadomego klienta a taki wie że matryce w Panasonicu a w Olympusie to dwie różne historie... Owszem Panasonic tańszy, ale wiele osób raczej wstrzyma się z zakupem niż kupi coś z myślą że przy najbliższej okazji trzeba będzie zmienić. Zresztą, na rynku wtórnym jest spora podaż prostych korpusów m4/3 wiec jak już ktoś musi wejść w system to ma i takie wyjście a w kieszeni 3/4 kasy zostaje
A to z użytkownikami innych systemów nie można pogadać o sprzęcie? Oni często wiedzą o nim więcej, niż sami eksperci prowadzący warsztatyRaz byłem na takich warsztatach Panasa i od tych "ekspertów" nie mogłem uzyskać odpowiedzi na podstawowe pytania odnośnie systemowych obiektywów, bo byli w tym temacie kompletnie zieloni. Znali tylko wyuczone formułki, przesycone marketingowym bełkotem. Przeciętny czytelnik Optycznych powiedziałby na ten temat więcej.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Witam
Zapewne było to mielone w tym wątku nie raz, ale nie chce mi się go czytać od dechy do dechy
Jak jest z tą czułością w omd ? Ponoć ma zawyżone iso o 2/3 EV.
Czy foty w rawach są rzeczywiście niedoświetlone względem "niekłamiących" aparatów przy tych samych nastawach ekspozycji, czy sa jakoś programowo podciągane w korpusie ?