Strona 374 z 475 PierwszyPierwszy ... 274324364372373374375376384424474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.731 do 3.740 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Konkurencja się pojawiła: X-E1, NEX-6. Plany sprzedażowe na pewno ambitne, więc pojawiają się promocje.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jd
    Gość

A ja uważam , że trochę przesadzili na wejściu z cenami i teraz próbują rozruszac sprzedaż. Nie mogą obniżyć z dnia na dzień cen aparatów więc szczują nas różnego rodzaju promocjami.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

@ apz
    to jest jedno z możliwych wytłumaczeń, inne zachowam dla siebie
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    czyli mają lepszą promocję jak u nas, bo do obiektywu dodają gratis baterię

Zastanawiam się trochę co się dzieje - już dawno po świętach a co chwila w bezlusterkowcach pojawiają się jakieś promocje... a to warsztaty i zwrot kasy od Panasonica, a to upust na obiektywy u Fuji a to kolejna edycja promocji z obiektywem... To ostatnie wprawdzie na Wyspach, ale pewnie za miesiąc czy dwa i u nas ogłoszone będzie...
    U Panasa to sie okazuje, ze nie idzie im w Polsce najlepiej, bo na warsztaty (pewnie żeby tłum zrobić) ciągną czytelników Optyczne.pl...

I to mi się nie podoba - co to za bonus dla mnie, posiadacza aparatu, który za niego zapłacił że wpadnie tam banda osób, z którymi nic o tym sprzecie nie pogadam, bo bedą mieli x innych systemów?
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    U Panasa to sie okazuje, ze nie idzie im w Polsce najlepiej, ....
    No a jak ma iść? bezlusterkowce nie są kupowane przez ludzi z ulicy, raczej przez nieco bardziej świadomego klienta a taki wie że matryce w Panasonicu a w Olympusie to dwie różne historie... Owszem Panasonic tańszy, ale wiele osób raczej wstrzyma się z zakupem niż kupi coś z myślą że przy najbliższej okazji trzeba będzie zmienić. Zresztą, na rynku wtórnym jest spora podaż prostych korpusów m4/3 wiec jak już ktoś musi wejść w system to ma i takie wyjście a w kieszeni 3/4 kasy zostaje
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

A to z użytkownikami innych systemów nie można pogadać o sprzęcie? Oni często wiedzą o nim więcej, niż sami eksperci prowadzący warsztaty Raz byłem na takich warsztatach Panasa i od tych "ekspertów" nie mogłem uzyskać odpowiedzi na podstawowe pytania odnośnie systemowych obiektywów, bo byli w tym temacie kompletnie zieloni. Znali tylko wyuczone formułki, przesycone marketingowym bełkotem. Przeciętny czytelnik Optycznych powiedziałby na ten temat więcej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A to z użytkownikami innych systemów nie można pogadać o sprzęcie? Oni często wiedzą o nim więcej, niż sami eksperci prowadzący warsztaty Raz byłem na takich warsztatach Panasa i od tych "ekspertów" nie mogłem uzyskać odpowiedzi na podstawowe pytania odnośnie systemowych obiektywów, bo byli w tym temacie kompletnie zieloni. Znali tylko wyuczone formułki, przesycone marketingowym bełkotem. Przeciętny czytelnik Optycznych powiedziałby na ten temat więcej.
    E, ja tam jade pomacac 7-14 i GH3. Te mnie interesuja

A zawsze im wiekszy tlum, tym wiecej osob chce to pomacac...
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    E, ja tam jade pomacac 7-14 i GH3. Te mnie interesuja

A zawsze im wiekszy tlum, tym wiecej osob chce to pomacac...

Zacna para Ci się marzy, zastanawia mnie tylko wykres DR na Optycznych..., albo nie poradzono sobie jak należy z matrycą Sony, albo jest tam włożone coś jeszcze innego.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

Witam

Zapewne było to mielone w tym wątku nie raz, ale nie chce mi się go czytać od dechy do dechy

Jak jest z tą czułością w omd ? Ponoć ma zawyżone iso o 2/3 EV.
    Czy foty w rawach są rzeczywiście niedoświetlone względem "niekłamiących" aparatów przy tych samych nastawach ekspozycji, czy sa jakoś programowo podciągane w korpusie ?

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Zacna para Ci się marzy, zastanawia mnie tylko wykres DR na Optycznych..., albo nie poradzono sobie jak należy z matrycą Sony, albo jest tam włożone coś jeszcze innego.
    7-14 nie mieli ( ... )

GH3 to wielka krowa. To już bardziej w stronę Canona 40D wymiarowo niż MFT.

Coś więcej ogarnę o tych warsztatach za kilka dni

Uprawnienia umieszczania postów