Tak czułem, że o to chodzi, ale to cyk i "zdjęcie" jest jakości jaką uzyskujesz na kablu S-Video. Fotki nie wykonujesz aparatem, tylko zapisujesz klatkę jaką łapie videograber. Pomysł fajny, ale raczej nie o to autorowi chodzi![]()
Tak czułem, że o to chodzi, ale to cyk i "zdjęcie" jest jakości jaką uzyskujesz na kablu S-Video. Fotki nie wykonujesz aparatem, tylko zapisujesz klatkę jaką łapie videograber. Pomysł fajny, ale raczej nie o to autorowi chodzi![]()
The question is, who cares?
A kto Ci każe robić zdjęcie przez grabera albo kartę? Zdjęcie robisz normalnie , w aparacie na karcie, podgląd już zrobionych zdjęć masz na bieżąco, wystarczy włączyc podgląd w aparacie i masz dokładnie to samo na lapku.
Zapis bezpośrednio na lapka też jest możliwy, nie kleciłem tego osobiście, ale drążyłem temat "teoretycznie". Jest to wykonalne (koszt orginalnego kabla USB olka, troche cierpliwości i pewnej ręki) i można równocześnie kożystać z OV (chyba w nim jest sterowanie aparatem, nie jestem pewien). Problem jedynie w tym, że chyba najwygodniej by było mieć wtedy drugi monitor. Ale to już chyba przegięcie.
A tak na marginesie, może to Autor się wypowie czy o to chodzi czy nie.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Precyzując, chodzi Ci o Lv na lapku + sterowanie aparatem z poziomu lapka. Tak?
Dzieki za +
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Wcześniej wrzuciłem Ci link do opisu jak aktywować sterowanie aparatem w OV, ale niestety nie działa to od wersji 1.20, więc albo korzystanie ze starszej wersji OV, albo inwestycja w Olympus Studio
Próbowałem to odpalić na aktualnej wersji OV wg tego opisu, ale nie da rady.
PS.
Ta informacja jest ciekawa, może warto spróbować:
Update 2: Pełna wersja Olympus Studio jest dostępna dla każedgo, wystarczy wysłać e-mail; “For information regarding Olympus Studio or an upgrade key, please email us at distec@olympus.com”.
Ostatnio edytowane przez ahutta ; 8.02.13 o 00:17
The question is, who cares?
Tu masz jak wykonać ten kabel http://www.ahfairley.com/Tutorials/E...e/Tutorial.htm.
Pochwal się rezultatami.
A odnośnie przeniesienia tych katalogów , to spróbuj pogadać z Mirkiem54, on chyba coś z tym kombinował i mu się udało.
Odp: podgląd na monitorze + kabel zdalnego wyzwalania.
Odgrzebuję stary temat, żeby nie mnożyć wątków. Właśnie skończyłem opis, co i jak połączyć, by uzyskać funkcję jak w tytule.
http://radom.ws/index.php?n=Foto.OlyPlug