Strona 47 z 69 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 685

Wątek: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Ten zawór mi się widzi. Proste, ładne. I pierwsze, choć dół troszkę mi się nie widzi. Tak sam górny element. Ale jak wiesz każdy patrzy inaczej
    Dzięki za ładną wstawkę.
    Poszukam, bo mam i pojedyncze [to o pierwszym]. W ogóle sporo takich głupstewek mam. Dziękuję za zajrzenie

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Jeśli chodzi o ostatnią wrzutkę makro to nie podchodzi mi ona zupełnie. 1 - mało ciekawy kadr, nic specjalnego i interesującego w nim nie ma, 2 jak u przedmówcy ostrość poszła nie tam gdzie trzeba - moim zdaniem pręciki powinny być wyostrzone, 3- trochę nijakie, bo ani owada nie widać dokładnie, ani ten kwiatek nie jest ostry. Tytuł do 3 adekwatny ale raczej patrzę na zdjęcia, a nie na tytuł. To tak moim zdaniem. Z kolejnej wrzutki podoba mi się natomiast bardzo zdjęcie 71. Najgorsze 73, bo po prostu jak dla mnie mało ciekawe, mimo kolejny raz w miarę pasującego tytułu.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    Jeśli chodzi o ostatnią wrzutkę makro to nie podchodzi mi ona zupełnie. 1 - mało ciekawy kadr, nic specjalnego i interesującego w nim nie ma, 2 jak u przedmówcy ostrość poszła nie tam gdzie trzeba - moim zdaniem pręciki powinny być wyostrzone, 3- trochę nijakie, bo ani owada nie widać dokładnie, ani ten kwiatek nie jest ostry. Tytuł do 3 adekwatny ale raczej patrzę na zdjęcia, a nie na tytuł. To tak moim zdaniem. Z kolejnej wrzutki podoba mi się natomiast bardzo zdjęcie 71. Najgorsze 73, bo po prostu jak dla mnie mało ciekawe, mimo kolejny raz w miarę pasującego tytułu.
    Dziękuję za obszerną opinię
    I teraz mój drobny komentarz: nie uprawiam fotografii makro, więc te pstryczki można co najwyżej przypasować do ogólnie pojętej fotografii przyrodniczej. Raczej okazjonalnej, bo to nie moja faworytna działka A podobać się naturalnie nie muszą. Co oglądacz, to gust.
    Natomiast w kwestii fotografowania detali, zauważyłam już, że całkowicie rozchodzimy się w upodobaniach i spojrzeniu, ale i to nam wolno .

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Co masz na myśli z tymi detalami? Rozwiń.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Esy -floresy zasługują na plusa ; )
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

dzarro
    Gość

Z ostatniej wrzutki najciekawsze dla mnie 72, 71 też niczegowate. Najsłabsze 73 - tytuł też do mnie nie przemawia(zawór potrafi być piękny sam w sobie - po co go porównywać do kwiatka).

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria

71 bardzo mi się podoba - fajnie wyglądałoby takie duże na ścianę .

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Dla mnie z ostatnich dwóch wrzutek najbardziej interesujące 71 i 72.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    Co masz na myśli z tymi detalami? Rozwiń.
    Nic szczególnego - po prostu zauważyłam, także w galerii, że Twoje i moje upodobania fotograficzne, a co za tym idzie, także komentarze i oceny znacznie się różnią. Zwracamy uwagę na zupełnie inne rzeczy i inne też lubimy.

Fajnie, że wpadliście popatrzeć na głupotki moje, cieszę się, że niektóre przynajmniej trochę sie podobają .

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    Nic szczególnego - po prostu zauważyłam, także w galerii, że Twoje i moje upodobania fotograficzne, a co za tym idzie, także komentarze i oceny znacznie się różnią. Zwracamy uwagę na zupełnie inne rzeczy i inne też lubimy.

Fajnie, że wpadliście popatrzeć na głupotki moje, cieszę się, że niektóre przynajmniej trochę sie podobają .
    Bardzo dyplomatycznie ujęte

Uprawnienia umieszczania postów