Strona 364 z 475 PierwszyPierwszy ... 264314354362363364365366374414464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.631 do 3.640 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez artur678 Zobacz posta
    A dlaczego nie na serio? To, że d700 ma FF to jedno ...
    Widziałem zdjęcia z d700 i mam E-M5 dlatego pytam będąc mocno zdziwionym.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Silesia Superior
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Więc podziel się spostrzeżeniami

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

moje czygrosze:
    http://www.dxomark.com/index.php/Cam...(brand2)/Nikon

i drugi popelniony pewnego wieczora coprawda d7k ale to nic nie znaczy, oczywiscie surowica nic nie obrabiana, jak widac swiatla marnosc i strzal z tych pozbawionych sensu:
    https://galeria.olympusclub.pl/displ...bum=4879&pos=0

Dla onanistow moge rawa podeslac.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

http://www.dxomark.com/index.php/Cam...(brand2)/Nikon

nuf said.
    Mnie bardziej szokuje, ze D700 to aparat z 2008 roku, a E-M5 z 2012. To i śmieszno i straszno zarazem...
    Ostatnio edytowane przez eFiX ; 17.01.13 o 21:49
    [5Dmk3] ----- [IRC] ------ [Klik!]
    Jestem wredny i się czepiam. Ostrzegam uczciwie.

Mieszka w
    Silesia Superior
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ale przecież o tym wszyscy wiedzą. Spodziewam się, że nie wyciągnę z omd na iso 3600 tyle ile z d700. Wielu bajerów d700 w porównaniu z omd jednak nie ma. Jak sobie pomyślę ile mi fotografii umknęło przez gabaryty d700 ... . Dzisiaj wszyscy patrzą na iso, stałki, parametry duperele a tak naprawdę większość fajnych momentów uchwyciłem na d80 z kitem 18-135, który nosiłem wszędzie ze sobą.

Dziś d700 traktuję jako narzędzie pracy, omd ma mi uzupełnić zestaw (po sprzedanym nikonie d5000), ma nagrywać filmy i właśnie tak jak d80 towarzyszyć mi wszędzie. Plusem są tanie szkła (i dobre), świetny serwis, niezawodność.

Ile fot robimy tak naprawdę na iso powyżej 2500 lub 3200? Mi chodzi o przyzwoitość omd w tej materii.

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Mnie żadne zdjecie jeszcze przez gabaryty D700 nie umknelo, ale to zalezy chyba od przyzwyczajenia ...

Om-D ma plusy, np przenosny stolik na kieliszeczek, odchylany ekranik i całkiem hipserki wyglad.

boże, wciagacie mnie w takie watki i znowu dostane bana... shame on you, IRC-TWA.
    Ostatnio edytowane przez eFiX ; 17.01.13 o 21:59
    [5Dmk3] ----- [IRC] ------ [Klik!]
    Jestem wredny i się czepiam. Ostrzegam uczciwie.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Ale przecież o tym wszyscy wiedzą. Spodziewam się, że nie wyciągnę z omd na iso 3600 tyle ile z d700. Wielu bajerów d700 w porównaniu z omd jednak nie ma. Jak sobie pomyślę ile mi fotografii umknęło przez gabaryty d700 ... . Dzisiaj wszyscy patrzą na iso, stałki, parametry duperele a tak naprawdę większość fajnych momentów uchwyciłem na d80 z kitem 18-135, który nosiłem wszędzie ze sobą.

Dziś d700 traktuję jako narzędzie pracy, omd ma mi uzupełnić zestaw (po sprzedanym nikonie d5000), ma nagrywać filmy i właśnie tak jak d80 towarzyszyć mi wszędzie. Plusem są tanie szkła (i dobre), świetny serwis, niezawodność.

Ile fot robimy tak naprawdę na iso powyżej 2500 lub 3200? Mi chodzi o przyzwoitość omd w tej materii.
    To ja już nic nie rozumiem, piszesz o matrycy OM-D na tle d700 a jak Ci pokazują różnice to piszesz że to wiesz. O co kaman?
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

Nie wnikam w aspekty wielkosciowe bo to bardzo indywidualna sprawa, tak samo jak to czy sie cos moze podobac.
    Jak ktos ma problem zeby udzwignac poltora kilo to juz jego problem, i wtedy dla niego producenci wychodzac naprzeciw zaoferowali mikrusy.
    Dlatego bez sensu takie dyskusje moim zdaniem.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    Silesia Superior
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Wiesz to zależy co i jak fotografujesz. W pracy d700 niezawodny i miodzio w ogóle. Ale wątpię czy idąc na spacer mając ochotę popstrykać dźwigasz cegłę. Jadąc na wycieczkę bierzesz cały sprzęt?

Jak w zeszłym roku łaziłem z moją rodziną (6 - latkiem, 3 - latkiem i żoną po Karkonoszach) z d700. Kurde jak na mnie ludzie patrzyli (aż sam się z siebie śmiałem). Przed wyjazdem sprzedałem d5000 - nad czym ubolewałem. Fajne fotki w sumie mi wyszły, ale poza iso 400 ani razu nie wyszedłem. Papierowej głębi ostrości też nie używałem. Czy będzie widać aż taką różnicę między omd a d700 - wątpię.

Jeżeli chodzi o śluby i inne kotlety.
    Ok zgadzam się. D700 jest boski. Ale już np do fotografii komunijnej mam zamiar wykorzystać omd - tzn 20 panasonica iso 1600 - 2500 i damy radę przy statycznej fotografii kościelnej.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Nie wygląda to (czyli banding z przykładu) tragicznie. .......
    artur678 - co wg Ciebie, w aspekcie bandingu oczywiście, musiałoby być na zdjęciu by "wyglądało tragicznie"?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Uprawnienia umieszczania postów