Strona 314 z 475 PierwszyPierwszy ... 214264304312313314315316324364414 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.131 do 3.140 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez RobertW3D Zobacz posta
    Właśnie przeżyłem SZOK - wszedłem do Saturna w złotych tarasach w poszukiwaniu akumulatorków do lampy. Z czystej ciekawości zatrzymałem się przy gablocie gdzie stał Fuji X-E1. Po chwili pojawił się Pan z obsługi i zaczęła się gadka o foto ... Nie minęło więcej niż 2 min kiedy Pan zaczął namawiać mnie na ... EM-5! Nie wciskał C ani S (stały tuż obok) tylko właśnie na Olka. A już w ogóle mi kapcie spadły gdy powiedział, że Marcin Dobas zamienił E-3 na OM-D - nie przypominam sobie by rzeczywiście tak było ale fakt polecania mikrusa zamiast APS-C o czymś świadczy
    oooo pewnie któryś z "naszych" a może Olympus PL się lansuje przy pomocy naszego forumowego Dobas'a? Jaką cenę za OMD proponował? wyrwałbyś jakiś upust?

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

5999 z gripem i 12-50
    o targowaniu nie myślałem nawet
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Drogo, niedrogo. No pewnie, że byłoby lepiej gdyby kosztował 50% mniej.
    Natomiast kwestia ceny dla amatora - jeżeli ktoś jest palącym papierosy (ja niestety wróciłem po 3 letniej przerwie) to może sobie zrobić rachunek: 30x12 zł miesięcznie x12 miesięcy = 4320,00 zł... Skoro tyle osób (nawet skromnie zarabiających) stać na palenie, to tym bardziej na to, by odłożyć po 10 zł dziennie. Znam osoby, które mają dochody na styk, ale palą. To już lepiej chyba rzucić palenie i przez 3 lata odłożyć na super wycieczkę czy też sprzęt foto. Bez względu na markę.
    Jak ktoś nie pali, to może zacząc, po 3 miesiącach rzucić a przyzwyczajenie do wydawania 12 zł w sklepie zamienić na 12 zł do skarbonki. Poza tym, gdyby OM-D się nie sprzedawał, to nie trzymałby tak ceny.
    Poważnie jednak, to cena w hobby to dość śliska sprawa. Dochodzą inne wartości niż cyferki i parametry. Poza tym, na coś trzeba pieniądze wydawać - lepiej chyba na takie fajne hobby, prawda?
    Ostatnio edytowane przez MCR ; 17.11.12 o 17:22
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Rachunek poprawny, ale bądź uprzejmy odjąć wartość grupa i baterii od polskiej ceny, bo porównujesz 2 różne komplety sprzętu.
    No i w PL jest w promocji obiektyw za złotówkę ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Rachunek poprawny, ale bądź uprzejmy odjąć wartość grupa i baterii od polskiej ceny, bo porównujesz 2 różne komplety sprzętu.
    faktycznie, mea culpa, RobertW3D wspomniał że w zestawie jest grip, a ja tylko mechanicznie przeliczyłem co zalinkował Mirek54

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

@nyny: będziesz miał dzieci, to zrozumiesz co to znaczy waga i miejsce. Jak na 103 kg (znowu przybyło mi 2 niestety), wątły nie jestem. Ale wolę wziąć coś dla dziecka więcej, niż targać 5-6 kilo sprzętu. Ale nie narzucam nikomu na forum np. Canona swojego punktu widzenia.
    Dla mnie EOT - uprawiaj dalej fotograficzną krucjatę, tylko trochę przypakuj, bo d300s/k-5 spokojnie nosi moja niespełna 2 letnia córka. Zacznij od Hassela albo Pentaksa 645D (Nikon nie ma średniego formatu, pewnie dlatego, że PełnaKlatka brzmi lepiej niż średni format...)
    Pozdrawiam i ewangelizuj dalej, ale przy okazji odpowiedz jeśli możesz na prośbę: co mam wybrać przy założeniach jakie podałem powyżej?
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

MCR, Twoje założenia są po prostu złe. Błądzisz, chcąc mieć aparat mały i poręczny. A cóż to za różnica, jeśli torba będzie dwa razy większa i dwa razy cięższa? Phi... Przecież to mały pryszcz dla każdego, kto kocha swój aparat, a czasem też nawet i fotografię.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

bo prawda jest taka, że nowe "mikrusy" dogoniły jakością obrazka i szumami apsc, a nawet przegoniły w wielu przypadkach.
    i nie ustępują w szybkości af ani w szybkości zdjęć seryjnych.
    ***Olympus Stylus 1s***

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Ale na prowincji wciąż ujmują męskości
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.11.12 o 19:15

Awatar Wesley
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

OM-D E-M5 Podgląd na LCD

Koledzy doszkolcie niedouczonego. Nie mogę wykumać czy jest możlwość podglądu fotki na LCD po kadrowaniu przez wizjer.W wizjerze jest podgląd zaraz po zrobieniu zdjęcia ale ni cholery nie wiem jak przenieś go na LCD. Z góry dzieki za uświadomienie nieuka.

Uprawnienia umieszczania postów