5999 z gripem i 12-50
o targowaniu nie myślałem nawet![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Drogo, niedrogo. No pewnie, że byłoby lepiej gdyby kosztował 50% mniej.
Natomiast kwestia ceny dla amatora - jeżeli ktoś jest palącym papierosy (ja niestety wróciłem po 3 letniej przerwie) to może sobie zrobić rachunek: 30x12 zł miesięcznie x12 miesięcy = 4320,00 zł... Skoro tyle osób (nawet skromnie zarabiających) stać na palenie, to tym bardziej na to, by odłożyć po 10 zł dziennie. Znam osoby, które mają dochody na styk, ale palą. To już lepiej chyba rzucić palenie i przez 3 lata odłożyć na super wycieczkę czy też sprzęt foto. Bez względu na markę.
Jak ktoś nie pali, to może zacząc, po 3 miesiącach rzucić a przyzwyczajenie do wydawania 12 zł w sklepie zamienić na 12 zł do skarbonki.Poza tym, gdyby OM-D się nie sprzedawał, to nie trzymałby tak ceny.
Poważnie jednak, to cena w hobby to dość śliska sprawa. Dochodzą inne wartości niż cyferki i parametry. Poza tym, na coś trzeba pieniądze wydawać - lepiej chyba na takie fajne hobby, prawda?
Ostatnio edytowane przez MCR ; 17.11.12 o 17:22
"Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
http://macrayers.500px.com
@nyny: będziesz miał dzieci, to zrozumiesz co to znaczy waga i miejsce. Jak na 103 kg (znowu przybyło mi 2 niestety), wątły nie jestem. Ale wolę wziąć coś dla dziecka więcej, niż targać 5-6 kilo sprzętu. Ale nie narzucam nikomu na forum np. Canona swojego punktu widzenia.
Dla mnie EOT - uprawiaj dalej fotograficzną krucjatę, tylko trochę przypakuj, bo d300s/k-5 spokojnie nosi moja niespełna 2 letnia córka. Zacznij od Hassela albo Pentaksa 645D (Nikon nie ma średniego formatu, pewnie dlatego, że PełnaKlatka brzmi lepiej niż średni format...)
Pozdrawiam i ewangelizuj dalej, ale przy okazji odpowiedz jeśli możesz na prośbę: co mam wybrać przy założeniach jakie podałem powyżej?
"Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
http://macrayers.500px.com
MCR, Twoje założenia są po prostu złe. Błądzisz, chcąc mieć aparat mały i poręczny. A cóż to za różnica, jeśli torba będzie dwa razy większa i dwa razy cięższa? Phi... Przecież to mały pryszcz dla każdego, kto kocha swój aparat, a czasem też nawet i fotografię.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
bo prawda jest taka, że nowe "mikrusy" dogoniły jakością obrazka i szumami apsc, a nawet przegoniły w wielu przypadkach.
i nie ustępują w szybkości af ani w szybkości zdjęć seryjnych.
***Olympus Stylus 1s***
Ale na prowincji wciąż ujmują męskości![]()
Ostatnio edytowane przez Karol ; 18.11.12 o 19:15
Koledzy doszkolcie niedouczonego. Nie mogę wykumać czy jest możlwość podglądu fotki na LCD po kadrowaniu przez wizjer.W wizjerze jest podgląd zaraz po zrobieniu zdjęcia ale ni cholery nie wiem jak przenieś go na LCD. Z góry dzieki za uświadomienie nieuka.