Strona 37 z 69 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 685

Wątek: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    Z pewną taką nieśmiałością :

63B. Załącznik 78945

Czy teraz lepiej trochę?
    Inaczej.Ale czy musi byc lepiej??I dlaczego z niesmialoscia? Przecie to Twoj watek.
    Popatrz w szczegoly.Czy mlode swierki w naturze maja kolor mlodziutkiej swiezej trawy??Czy mgla w tej temperaturze,gdzie nic nie jest oszronione ma siwo niebieski kolor.Czy gdy mokro i jeszcze slonce nie wygralo to w oddali jest wsio brudno niebieskie.Czy po prostu obok autostrada i atak "Trampkow" na niej.Wszystko zalezy co chcesz uwydatnic co zaakcentowac co dla Ciebie jest wazne w kadrze na tyle,zeby widza tam poprzez tajniki obrazu kierowac.Fakt,ze mozna sie bawic i pokazac cieplo,mokro,zimno,zlota godzine.Mozna,tylko......

*Tajniki to mocne punkty,zlote podzialy,slimacznica,parabola zwijana, GO.....

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Inaczej.Ale czy musi byc lepiej??I dlaczego z niesmialoscia? Przecie to Twoj watek.
    Popatrz w szczegoly.Czy mlode swierki w naturze maja kolor mlodziutkiej swiezej trawy??Czy mgla w tej temperaturze,gdzie nic nie jest oszronione ma siwo niebieski kolor.Czy gdy mokro i jeszcze slonce nie wygralo to w oddali jest wsio brudno niebieskie.Czy po prostu obok autostrada i atak "Trampkow" na niej.Wszystko zalezy co chcesz uwydatnic co zaakcentowac co dla Ciebie jest wazne w kadrze na tyle,zeby widza tam poprzez tajniki obrazu kierowac.Fakt,ze mozna sie bawic i pokazac cieplo,mokro,zimno,zlota godzine.Mozna,tylko......

*Tajniki to mocne punkty,zlote podzialy,slimacznica,parabola zwijana, GO.....
    No, właśnie, można popuścić wodzy fantazji i różne obrazki z materiału wyjściowego wydobyć - co pewnie odkryciem epokowym nie jest ...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Bardzo ładne zdjęcie. Te mgiełki sprawiają, że wygląda jak trójwymiarowe. Mam tylko zastrzeżenie do kompozycji - ciachnąłbym połowę nieba, bo horyzont jest prawie w połowie. Czasem taka kompozycja ma uzasadnienie, ale wydaje mi się, że w tym przypadku fotografia lepiej prezentowałaby się bez nieba.

Mnie te nierzeczywiste kolory bardzo się podobają.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

63B. Załącznik 78945

Czy teraz lepiej trochę?
    Jeśli o mnie chodzi to znacznie lepiej. Jakbym miał coś zmienić to troszkę góry bym jeszcze uciął i zmniejszył nasycenie czerwieni.

| OlyJedi Awatar majeczek78
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria

Ja tam nie wiem co bym zmienił ale mi się podoba.
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Z pewną taką nieśmiałością :

63B.

Czy teraz lepiej trochę?
    PaniNikt, o ile mogę swoje trzy grosze - mnie się "kolorowanie" rzeczywistości bardzo podoba. Możemy wyrazić w ten sposób nasze ukryte marzenia, pragnienia... Jedynie co mi się nie "widzi", to te domki na horyzoncie.

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Jedynie co mi się nie "widzi", to te domki na horyzoncie.
    Zburzyć!!! DEMOLKA

Tak na poważnie. Mnie tam nie przeszkadza. Ja bym raczej stonował kolory trochę. Ale to ja. Ważne, żeby autorowi się podobało. Ale postęp widać. Ważne, żeby wiedzieć, za który suwak pokręcić, aby osiągnąć wymagany efekt.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

No i jak tu dogodzić? Za szare, za kwadratowe, za kolorowe, za dużo nieba, za ciepłe, chałupki nie teges ... Przyznaję [na poważnie], ta wersja podkręcona i podgrzana w kierunku "wariacji na temat", raczej w formie treningu niż ostatecznej propozycji, ale fajno, że zaglądacie i wypowiadacie się, a ja będę trenować dalej .

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

No i jak tu dogodzić? Za szare, za kwadratowe, za kolorowe, za dużo nieba, za ciepłe, chałupki nie teges ... Przyznaję [na poważnie], ta wersja podkręcona i podgrzana w kierunku "wariacji na temat", raczej w formie treningu niż ostatecznej propozycji, ale fajno, że zaglądacie i wypowiadacie się, a ja będę trenować dalej .
    PaniNikt, bo my facety takie już jesteśmy marudy

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    PaniNikt, bo my facety takie już jesteśmy marudy
    Taaa, wieeem

Uprawnienia umieszczania postów