Standardowy zoom z światłem 1,8 i obrazie jak żyleta? Dla mnie 75 to obok 45, nie zamiast. Pewnie kupię na wiosnę, bo teraz i tak mało focę.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Chodziło bardziej o pokrycie ogniskowej.
Światło to wiadomo że niebo i ziemia...trzeba będzie zrobić test i pobawić się 75
Nie pozbyłbym się żadnego ze szkieł, które mam. Każde się przydaje, nawet nieużywane prawie w aktualnym momencie 14/2.5 ma swoje zastosowania. Zoom mam tylko 9-18, bo nie ma szerszych niż 12mm stałek
A co do niezacytowanej końcówki. Ustaw człowieka tak żeby zajął Ci akurat cały kadr "na wysokość" i zrób zdjęcie 45tką na 1.8 i 5.6![]()
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Dobrze już jutro będę miał okazję to zrobić
Stałkolubcy
Pytanie do tych co mają 75'tke. Zauważyliście takie zachowanie:
U mnie to nastąpiło po akutalizacji firmware z 1.0 do 1.1
OMD-EM5|HLD-6|7.5|12|12-50|25|45|75
Jeżeli to zmiana przesłony przy zmianie docierającego światła a tak to widzę to nic dziwnego w tym nie ma. Mój tak robi na starym firmware.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Potwierdzenie super parametrów srebrnego telaska w teście na
http://www.dxomark.com/index.php/Pub...available#3368
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.