Też jestem ciekaw co straszy w Gorlicach bo na zdjeciach ładne miasteczko. Twoja relacja z Gdańska podoba mi się - szczególnie że 5 lat tam spędziłem a i wielu znajomych mam. Pozdrawiam
Też jestem ciekaw co straszy w Gorlicach bo na zdjeciach ładne miasteczko. Twoja relacja z Gdańska podoba mi się - szczególnie że 5 lat tam spędziłem a i wielu znajomych mam. Pozdrawiam
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
A ja obserwuję.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Wspominałem wczoraj, że mieszkańcy są wściekli.
Poszły na rewitalizację ciężkie pieniądze. Co gryzie - beton, płyta, kamień. Żadnego jakiegoś ładnego elementu zdobniczego. Była kiedyś fontanna tzw. "Tereska". Usunięto.
Mamy za to dwie fontanny. jedna na środku płyty rynku tak zrobiona, że podmywa piaskowcowe kamienie wykładziny i rynek zaczął się zapadać. Wyłączyli na amen. Druga, to ta na zdjęciu 168. Blok z czarnego granitu i 4 ciurkające strumyczki. Woda też się rozpryskuje i płyty się zapadają.
Ostatnio na Wszystkich Świętych niektórzy stawiali tam znicze i ochrzcili toto jako grobowiec burmistrza.
166.167.
168.
169.
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ostatnio modne takie inwestycje są. Urzędnicy miejscy chcą się wykazać, byle się wykazać. Niestety nie dba się o spójność wizerunku miasta. U nas to samo:
Bytom - zamiast rynku mamy plac czerwony, całe centrum to stare kamienice, a na środku staje szklany moloch - Agora
Tarnowskie Góry - obok zabytkowego kościoła ewangielickiego na rynku staje (praktycznie przyklejony do niego) budynek biurowo-handlowy ze szkła, stali i betonu, który pasuje w tym miejscu jak mięść do nosa.
The question is, who cares?
Polityka zaczyna górować nad fotografią ? Gmach opery wiedeńskiej też nie zachwycił obecnych na jej otwarciu. Może trzeba czasu aby się oswoić ze zmianami?
PS. A fotki Bodzip masz prima sort!
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
ktoś dał , ktoś wziął.... Ktoś chciał, ktoś się zgodził.... wszyscy zadoooowoooleniiiiA my szaraczki.... kogo obchodzi nasze zdanie.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Boguś fotki bardzo fajne a i Twoje miasteczko też ma swój urok. A na beztalencia intelektualne to my nic nie poradzimy, chyba żeby ich w kosmos wysłać![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jeśli kiedykolwiek udało by mi się tam dojechać, to ustawię tam całą zgrzewkę zniczy ku chwale twórcy.
Śliczny ten katafalk tam macie.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.