|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Po tak lichym opisie, to powinno rozważyć się zweryfikowanie wyniku głosowania.
Przecież warunkiem wygranej jest pozostawienie opisu dla potomności, tak by można było odtworzyć obróbkę. Tym bardziej, że laureaci ostatnio tak lubią....to jest cel edukacyjny tego konkursu, o którym nie wolno zapominać.
Czekam na więcej.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
No ja np. moglbym podac wam ustawienia z CameraRAW bo tylko w tym "zrobilem" to zdjecie. :P
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
To tak moja forma lekkiej stymulacji. Celem konkursu nie jest tylko przyznanie wygranej i ustalenie mistrzów obróbki na forum. Jest też cel edukacyjny, o którym nie wolno zapominać, są tutaj ludzie o rożnej znajomości kombajnów obróbkowych, częściej słabszej jak dobrej i to dla nich zrozumiały musi być ten opis.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dla mnie jedynym celem jest liczba głosów, czyli ilu osobom się spodobała dana wersja (trafić w gust większego grona odbiorców). Czy dobrym jest aby od a do z przedstawiać obróbkę nie sądzę. Jeżeli komuś zależy na wygranej to w ten sposób jakby się jej sam pozbawia... Z drugiej strony podejrzewam, że większość obróbkę robi indywidualnie do każdego zdjęcia na swoje wyczucie, upodobanie. Nie widzę za bardzo sensu narzucać to (dokładny opis obróbki, czyli swoje upodobanie) komuś innemu. Poza tym trudno wszystko spamiętać co się robiło.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 27.10.12 o 21:40
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
No wlasnie.Dla jednego jest wazna liczba glosow,dla drugiego poznanie efektu i pozniej samemu pobawienie sie wg przepisu.
Zasady zabawy sa opisane,jedna z nich mowi o podaniu przepisu na obrobke.Samo podanie przepisu nie powoduje narzucania wlasnie takiej obrobki,jest to tylko informacja jak ja to zrobilem.Jest to pokazanie mojego punktu widzenia.A czy on jest najlepszy,moze najbardziej popularny w danym srodowisku,czasie,grupie znajomych.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
bolox, nie widzialem ze juz sie zaczelo![]()
ps. fajne prace,pzdr.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk