No obiektyw będzie fajniutki, oby więcej się działo w m4/3![]()
?
A gdzie się dzieje więcej?
Jak to pisał mi kiedyś apz idzie się pochlastać: pierwsze na świecie stabilizowane f/1.2 - 43mm. Cały przekrój extremy optycznej na f/1.8, dwa stabilizowane zumy f/2.8, dwie super makrówki, bieda ultratelasy, zapowiedź anomorfika do video, dwa super noktowizory od CV, super kr-ybka, super kiciak (14-150) - brakuje "Janka" do kompletu...
... i kasy![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
To ja zacznę narzekać![]()
Z zdjęć widać, że osłona przeciw słoneczna jest metalowa, w dodatku z mocowaniem jak w 12/2. Co zapewne oznacza cenę 300 zł za samą osłonę.
Ciekawe kiedy premiera i dostępność obiektywu?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Teraz jest tylko problem który bank obrobić by nastarczyć na wszystkie te świecidełka.
---------- Post dodany o 20:55 ---------- Poprzedni post był o 20:53 ----------
Pojawiły się za oceanem zamienniki metalowe jak od Olka. Ceny też mają bardziej zrównoważone. Nie ma co narzekać. Chińczycy uruchamiają linię kontenerową do Gdyni. Za chwilę pojawi się i na to importer .
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Kiedy ten obiektyw realnie może się pojawić?