Wystarczyłoby, aby zrobili podobny adapter to tego jaki Sony zrobiło do NEXa. I już byłoby porządne wspracie dla szkieł 4/3.
Wystarczyłoby, aby zrobili podobny adapter to tego jaki Sony zrobiło do NEXa. I już byłoby porządne wspracie dla szkieł 4/3.
Akurat tu się nie zgodzę, latać po mieście z dynamem u małego aparatu? Dziękuję poczeka/łbym na implementację podobną do konkurencyjnych rozwiązań.
Poza tym gdzieś czytałem (chyba na dpreview) i wyjątkowo się z tym zgadzam, że aby to było rozwiązane w szacunku do swojej bazy niewolników, taki adapter (dynamo) musieliby dawać gratis. Wiesz ile kosztuje osłona do 12/2.0...
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
O tym współdziałaniu z szkłami 4/3 to czytam już od ho, ho. I jakoś nic z tego nie wychodzi.
Nie żeby mnie to dotyczyło, bo i tak żadnego takiego obiektywu nie mam.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Zawsze można taki adapter zapiąć do GH3 lub E-M5 z gripem i już nie będzie dysproporcji w rozmiarze.
Jest o tym w tej czytance u Pekki - mają mocno ograniczony RD i (fajnie to Terada San wyjaśnia) czasami się nie wyrabiają z robotą tj. braki w funkcjonalności EM5 likwidowane aktualizacjami oprogramowania wewnętrznego korpusu.
Ja to czytam tak: "pro" będzie bardziej dopracowany nawet w kwestiach mniejszego kalibru (jak rozumiem sprzedawać go będzie wsparcie dla 43) więc jest duża szansa na 25p + większy bitrate.
BTW. Jak ta współpraca będzie wzorowa to taki 14-35/2.0 plus IBIS plus 25p to jest bajkaZ drugiej strony myślę sobie, że Oly chyba jednak nie da żadnego nowego fajnego zuma (akceptacja Janko potwierdzona certyfikatem SHG wskazana) zanim nie skończy doić za stałki a tu chyba zostało - wg wszelkiej maści plotek i listy życzeń - 150/2 lub 150/2.8 makro, 25/1.8 (17-stki nie liczę).
---------- Post dodany o 12:28 ---------- Poprzedni post był o 12:27 ----------
Mocno dyskusyjna kwestia, imho.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Tamron opatentował szkła ze światłem f/2.0 dla systemu Nikon 1, są to ekwiwalenty: 108mm, 95mm, 80mm.
Chciałbym, żeby Tamron zadebiutował w m4/3 z jasnym zoomem.
E-M5 | 12-40 | 75