Strona 14 z 31 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 304

Wątek: M.Zuiko Digital 15mm f/8.0 - Specyfikacja

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Odp: M.Zuiko Digital 15mm f/8.0

Ciekawe czy będzie w cenniku na październik
    Chip mógłby mieć. Choćby po to, żeby body wiedziało, jaką ogniskową do stabilizacji ustawić.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ajt Zobacz posta
    Chip mógłby mieć. Choćby po to, żeby body wiedziało, jaką ogniskową do stabilizacji ustawić.
    Ja wiem - 15mm

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Nie wątpię, ale w przypadku posiadania więcej niż jednego obiektywu bez chipa trzeba będzie przy ich zmianie za każdym razem grzebać w menu, jeśli chce się ze stabilizacji korzystać. Wiem, przesadzam, bo w końcu takiego "dekielka" raczej nie należy traktować jak jednej z kompletu stałek zabieranych w plener, tylko raczej jedyne szkło podpięte do jakiejś małej puszki siedzącej w kieszeni. O ile będzie sens, o czym się niedługo przekonamy. Może Olek wypromuje coś na kształt łomografii z tym szkiełkiem?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Może Olek wypromuje coś na kształt łomografii z tym szkiełkiem?
    Oby nie. W ''łomografię'' bawiłem się z siedem lat temu, jeszcze z 300D i nikt wtedy o tym nie myślał, a obiektywy składało się samemu. Zostało mi po tym czasie dużo fajnych zdjęć:
    http://as.elte-s.com/old/05/0.htm
    Dziś jednak, przez najpierw właśnie łomografię, a potem instagram robię już tylko czyste zdjęcia, których... ilościowo znowu jest najmniej

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Pamiętam, swego czasu byłem częstym gościem na Twojej stronie. Teraz zresztą też.
    A tak przy okazji, to może byś ściągnął w wolnej chwili Photo Ninja i ocenił swym fachowym okiem, jak to się ma względem takiego LR4 na przykład, m.in. w temacie przepalonych chmurek i innych takich...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

A tak przy okazji, to może byś ściągnął w wolnej chwili Photo Ninja i ocenił swym fachowym okiem, jak to się ma względem takiego LR4 na przykład, m.in. w temacie przepalonych chmurek i innych takich...
    Obaczę sobie, ale raczej nie sądzę, by ktoś tu jeszcze wycisnął cokolwiek z zera. Do tej pory można było konkurować na polu sygnałów z jednym bądź dwoma przepalonymi kanałami (słynny problem zielonych obłoków do czasu, aż adobe kupił rsp). Obecnie jest już dobrze i... jak nie ma, to nie ma

| OlyJedi Awatar PASQD
    Mieszka w
    SheikhCity
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

79 Euro ~ 15 dekielków
    X-T1, 27mm, 56mm

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Obaczę sobie, ale raczej nie sądzę, by ktoś tu jeszcze wycisnął cokolwiek z zera. Do tej pory można było konkurować na polu sygnałów z jednym bądź dwoma przepalonymi kanałami (słynny problem zielonych obłoków do czasu, aż adobe kupił rsp). Obecnie jest już dobrze i... jak nie ma, to nie ma
    To juz chyba wyciskaja ze 6 lat.A jak bylo tak i jest.Teraz moze z czarnej dziury cos wycisna jak zerem sie nie umieja zajac.

| OlyJedi Awatar ciukacz
    Mieszka w
    bydzia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

pytanie ile bedzie kosztowala oslona przeciwsloneczna do tego dekielka, bo pewnie w zestawie raczej jej nie bedzie

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ciukacz Zobacz posta
    pytanie ile bedzie kosztowala oslona przeciwsloneczna do tego dekielka, bo pewnie w zestawie raczej jej nie bedzie
    Na dostępnych fotkach nie zauważyłem miejsca gdzie można by go założyć czy przykręcić???
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro