Od f/4, to by musieli AF dodać. Poczekaj na cenę.
Od f/4, to by musieli AF dodać. Poczekaj na cenę.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
no to zadam nieśmiertelne pytanie - kto pierwszy z tego Forum to kupi. Bo że ktoś kupi to pewne, choćby dla "funu" i "szpanu" albo po prostu ze względu na wrodzony ekscentryzm, choć większość uzna że wydawanie 500 zł z dekielek z soczewką to lekka przesada
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Właśnie wróciłem z wycieczki rowerowej i szkoleniowo zrobiłem kilka zdjęć. Mój aparacik ustawiony na auto pokazywał cały czas F8. Jak poszedłem w zacienione miejsce to F4 (nie mam mozliwości samodzielnego ustawienia a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo).
I tu pomyslałem, że zestaw z 20/1,8 i 15/8 dla minimalistów może być idealnym rozwiązaniem na wypad na przykład w tropiki. Można robic zdjęcia w gorszych warunkach a w sprzyjających mieć szeroki kąt. Pomijając turystów, setki miliony ludzi mieszka w strefach gdzie ten obiektyw się może sprawdzić tylko jest jeden warunek - ten obiektyw musi umozliwiać zrobienie co najmniej przyzwoitych zdjęć. A jego waga i rozmiar są sporym atutem.
Ostatnio edytowane przez pers ; 18.08.12 o 18:55
Jak widze, nikt nie pomyslal o tym, ze taki obiektyw moze miec doskonala transmisje, co jest bardzo pozadane przy hdrach badz gigapanoramach. Jesli optycznie bedzie ok - biore.