"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Biorąc pod uwagę ze samo szkło kosztuje tyle co EM5 w locie to raczej taniej nie moze być
Sent from my Lumia 800 using Board Express
Nie mogę nigdzie doczytać - czy jest uszczelniony ? Przy tej cenie i posiadaniu OM-D to dosyć istotna byłaby zaleta.
Pozdrawiam
Sebastian
OM-D E-M5 + 12-50 + 45
Można prosić o kilka fotek testowych - na 12, 20, i 35, i przysłonach 2,8. 4, 5,6 i 8 tak bym mógł to zacytować w opisie obiektywu?
Statyw i wycinki z rawa lub rawy do dyspozycji do zrobienia porównania , albo jeszcze lepiej - artykulik pt. mój test 12-35 , to zalinkuję w człośći . Proszę - brakuje tego typu naszych publikacji, na temat wszystkich obiektywów mikro. Potrzebuję do uzupełnienia Leksykonu , Odwdzięczę się reputację.
Pozdrawiam AP.
PS. Niecierpliwie czekam na 35-100.
PS2. A teraz Panowie proszę wrzućcie Wasze dzisiejsze foty do DITL-a. W imieniu Saboora zapraszam.
Ostatnio edytowane przez apz ; 15.08.12 o 19:28
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
@ Vindex
Ponawiam prośbę. Mógłbyś zrobić kilka fot testowych ? Proszę / Prosimy![]()
Posiadając 12-35/2.8 robisz nim najczęściej zdjecia? Nie wiem jak jest w twoim przypadku , posiadając stałki 20/25, dublowanie ogniskowych etc. ma sens kupowanie "jasnego" [m4/3] zooma ?! (pomijam jak się nie ma co z kasą robić)
Ostatnio edytowane przez chreasy ; 5.09.12 o 15:40
Fotki zrobilem ale jeszcze nie mialem nawet czasu sprawdzic czy sie do czegos nadaja - robilem je na kilku ogniskowych i co dzialke od 2,8 do 11
12-35 jest moim domyslnem obiektywem. 20/1.7 i 25/1.4 uzywam tylko w specyficznych sytuacjach - pierwszego kiedy musze miec jak najmniejszy aparat a drugiego kiedy 2.8 jest za ciemne. W trakcie urlopu, ktory sie wlasnie skonczyl niestety, najczesciej uzywalem 12-35 i 14-140 i bylem bardzo zadowolony z tego ze nie musialem co chwile zmieniac obiektywu. Mam nadzieje ze pod koniec tygodnia bede mial troche czasu zeby zerknac na to co zrobilem przez ostatnie 2 tygodnie i pokazac co ten obiektyw potrafi (i z czym ma problemy)