panowie, jako, że szukam naprawdę dobrego aparatu kompaktowego, potrzebuję konkretnej odpowiedzi. jak wypada x10 w porównaniu do g3 +20/1.7? czy różnica w obrazku będzie jakaś wielka między tymi aparatami?
ps. obecnie myślę o sony rx100 i x10.
panowie, jako, że szukam naprawdę dobrego aparatu kompaktowego, potrzebuję konkretnej odpowiedzi. jak wypada x10 w porównaniu do g3 +20/1.7? czy różnica w obrazku będzie jakaś wielka między tymi aparatami?
ps. obecnie myślę o sony rx100 i x10.
Dziekuję za odpowiedz. Z tego co zrozumiałem z wczesniejszych Twoich postów to z kompaktów jedynie Sony RX100 mu dorównuje a nawet jest lepszy. Mnie w x10 przerazaja jednak te kule. Aparat muszę zmienić w pażdzierniku/listopadzie, a póżniej planuję jakąś eskapadę listopad/grudzien i nie chiałbym wrocić z "kulastymi" zdjeciami.
Możesz jeszcze porównać zdjęcia z X10 z tymi, które można uzyskać z PENa z kitowym obiektywem? Bo jak mniemam z dobrym obiektywem można z PENa wicisnąć trochę więcej. Chociaz to co potrafisz wyczarować z X10 trudno pobić
Dzieki za odpowiedzi i fajną prezentację X10.
Mikro da lepsza rozdzielczosc.
Tonalnosc x10.
Iso nie wiem szczerze, to co ostatnio wyczynia X10 na iso 3200 to
Epl1 mialem, G3 mialem, wszystko mialem
wole fuji
inna definicja obrazu i kompaktowosc, bez kuszenia o rozbudowe sys.
Sony RX100 wg mnie nie robi takich cudow tonalnie ale za to jest duzo lepiej w rozdzielczosci, iso i kompaktowosci (kieszen)
pytanie jak sie to iso np ma do ciemnoty obiektywu i kto ma przewage.
pozdrowionka
PS
Isc pomacac, poklikac, wybrac to co sie spodoba.
PSS
Tak kule sa straszne, przerazaja i wypalaja dziury na wydrukach...
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tadeuszu,
DR400% czy jak to tam sie zwie (niejsza rozdzielczosc), przy pelnej rozdzielczosci jpgi gna sie niewiele gorzej, na prawde.
Rozszerzony zakres dynamiki bywa nieoceniony przy przepalach, zasadniczo.
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Według instrukcji 6MPX