Zobacz wyniki ankiety: Jakie cztery kategorie powinny znaleźć się w kalendarzu OlympusClub 2013

Głosujących
95. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • akt

24 25,26%
  • architektura

28 29,47%
  • człowiek

26 27,37%
  • makro

50 52,63%
  • inne

1 1,05%
  • krajobraz

78 82,11%
  • portert

24 25,26%
  • reportaż

17 17,89%
  • sport

13 13,68%
  • fauna

50 52,63%
  • flora

41 43,16%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 26 z 101 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1001

Wątek: Kalendarz OlympusClub 2013

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Odp: Kalendarz OlympusClub 2013

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    punkt 1.e regulaminu - zerknij.
    Hmm, jedno z moich zdjęć można spokojnie obrócić na bok.
    Do drugiego mogę dorobić ramkę, żeby pasowało do kalendarza.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

przepraszam jeśli nie doczytałem, ale gdzie/kiedy można będzie zajrzeć by zobaczyć i zagłosować na nadesłane zdjęcia? pozdrawiam.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez majeczek78 Zobacz posta
    A niby dlaczego ma się nie udać...?
    Jeśli zaczniemy zmieniać podstawy w trakcie budowy, to nam się budowla sypnie.

Cytat Zamieszczone przez majeczek78 Zobacz posta
    Za pomysłem Thomasso- połączyć faune i flore a dorzucić jakiś kategorie z ludzmi.
    W sumie można byłoby być elastycznym. Ale spróbujmy spojrzeć na to co jest w Galerii Publicznej w działach:
    Gdyby tak chcieć to zrobić można byłoby połączyć
    • makro (głównie owado-roślinne, bo tak wiele osób zawęża pojęcie "makro"),
    • krajobraz (bo głównie rozumiany jest jako pokazanie przestrzeni z dominującym tematem przyrody),
    • fauna (głównie ptactwo, bo to temat przewodni znakomitej większości zdjęć w naszym klimacie i temat łatwiejszy od polowania na zwierza czworonożnego),
    • flora (fotografujemy głównie w ogrodach przydomowych i na łące, więc też przyroda).
    Generalnie można te kategorie połączyć pod wspólnym hasłem "przyroda", ale:
    • makro - to także tematy mikroskopowe (zakładamy, że elektronowe się nie liczą - piszę tak bo mamy jednego autora takich obrazów w klubie),
    • krajobraz - to także temat miejski, zresztą nie tak dawno był nawet OR z tym związany,
    • fauna - gdyby dobrze się zaczaić w mieście, można by spotkać zająca, dzika, sarnę, poza tym można podglądać życie zwierząt w miejskiej dżungli,
    • flora - kwiatków trudno się ustrzec, ale nie tylko kielichy kwiatów są interesujące.
    Już nawet nie piszę, że tematy zostały poddane pod głosowanie by wyłonić te, w których klubowicze mogą pokazać najlepsze zdjęcia. Ciekawe jaka reakcja byłaby na tematy, które urodziły się przy ustalaniu ich z moderatorami? Z pewnością wszyscy czują się dobrze w akcie, ulicznych, latawcu, podwodnych, fiksografii, freelensigu.

Proponuje, by kolejne 12 miesięcy, do czasu być może produkcji kolejnej edycji kalendarza poświęcić na uzupełnienie swoich portfolio o te tematy, które nie znalazły się w tym kalendarzu. Może dzięki temu kolejne wyniki głosowania spowodują większą różnorodność tematyczną.

---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    przepraszam jeśli nie doczytałem, ale gdzie/kiedy można będzie zajrzeć by zobaczyć i zagłosować na nadesłane zdjęcia? pozdrawiam.
    By klubowicze byli bardziej odważni w dodawaniu własnych zdjęć i nie zniechęcali się tym co zobaczą (taki mój pomysł), propozycje zobaczymy dopiero przy otwarciu głosowania.

---------- Post dodany o 21:25 ---------- Poprzedni post był o 21:24 ----------

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Hmm, jedno z moich zdjęć można spokojnie obrócić na bok.
    Do drugiego mogę dorobić ramkę, żeby pasowało do kalendarza.
    Może wyglądać nieszczególnie z czarnymi pasami po bokach. Lepiej poziom.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 16.07.12 o 08:45 Powód: czteronożnego->czworonożnego, autor był chyba zmęczony ;)

| OlyJedi Awatar skrzynka97
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

śmieszna ankieta na pierwszej stronie, suma daje 370%

od dwóch lat mam na ścianie kalendarz konkurencji i ten mnie nie interesuje bo 148% to fanuna, flora i MAKRO
    E-M5 | 12-40 | 75

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez skrzynka97 Zobacz posta
    Jesteś pewien?

od dwóch lat mam na ścianie kalendarz konkurencji i ten mnie nie interesuje bo 148% to fanuna, flora i MAKRO
    Nie ma obowiązku zamawiania kalendarza .

Ps. Jest jakiś ranking for dyskusyjnych, że piszesz o konkurencji?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Musisz na te słupki patrzeć poziomo, a nie pionowo. Wtedy będzie dobrze
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Ale nie odpowiedziałeś na pytanie: jeśli ja będę "startował" w dziale krajobraz i powiedzmy tylko w tym, to w ramach czterech zdjęć - mogą być wszystkie krajobrazami???
    Umknęło mi to pytanie. Krótko: jedno zdjęcie na jedną kategorie. Nie startujemy w jakieś kategorii, to nie uprawnia nas do dodania dodatkowych zdjęć w innych.

I jeszcze jedna uwaga.

W zasadach dodawania zdjęć (pierwszy post), punkt 1.e, proszę by dodawać zdjęcia poziome. Nie będziemy dodawać żadnych ramek, czarnych pasów do zdjęć pionowych. Autorzy, którzy dodali takie zdjęcie proszeni są o wybranie innych kadrów. Przy przeglądaniu galerii usunę pionowe kadry.

---------- Post dodany o 08:39 ---------- Poprzedni post był o 08:24 ----------

Wcześniej napisałem, że:
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Myślę, że termin do 27 lipca to będzie dobry czas na zebranie odpowiedniej ilości zdjęć, które poddamy pod głosowanie.
    Termin przedłużyłem do 10 sierpnia. I taką datę wpisałem do pierwszego posta.

---------- Post dodany o 08:52 ---------- Poprzedni post był o 08:39 ----------

Drobna statystyka... na dziś:
    • makro - 7 propozycji,
    • krajobraz - 5 propozycji,
    • fauna - 4 propozycje,
    • flora - 4 propozycje.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

• makro - 7 propozycji,
    • fauna - 4 propozycje,
    • flora - 4 propozycje.
    Dodałem i nie jestem pewien czy jest... coś po zagramanicznemu się napisało nie zdążyłem przeczytać i bezmyślnie zamknąłem i teraz nie wiem bo nie ma podglądu.
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

• makro - 7 propozycji,
    • fauna - 4 propozycje,
    • flora - 4 propozycje.
    Piszesz to powaznie??.Nawet jesli podwoisz to to jest klapa.Zeby nie wyszlo,ze w drukarni beda nas palcami pokazywac.

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Piszesz to powaznie??.Nawet jesli podwoisz to to jest klapa.Zeby nie wyszlo,ze w drukarni beda nas palcami pokazywac.
    To jest klapa? Zaczekałbym z jej ogłoszeniem. Zbieramy zdjęcia już od tygodnia. Mamy czas do 10 sierpnia (czyli pozostały jeszcze dwa 10-cio dniowe urlopy), ewentualnie przedłużymy ten okres, ale nic na to na razie nie wskazuje. Czasu aż nadto by wybrać jedno przecudnej urody zdjęcie z własnej kolekcji, wykonane aparatem Olympus, niekoniecznie w tym roku, ale nawet 20 lat temu (tak tak, Olympus OM też wchodzi w grę, bo nigdzie nie napisałem, że nie można dać zdjęcia zeskanowanego z filmu - warunek trzeba wykazać, że to faktycznie Olkiem robione - podać aparat i obiektyw jeśli ktoś pamięta). Później poddamy je pod otwarte głosowanie.

Jestem optymistycznie nastawiony, ale jak będzie źle to jeden taki pomysł bardzo awaryjny. Jednak nie wiem czy wszyscy będą zadowoleni. Jedna osoba na pewno.