Z tymi fpsami to nie byłbym taki pewny. Mogą celowo ograniczyć szybkość zdjęć seryjnych, żeby ludzie nie kupowali go zamiast D800.
Z tymi fpsami to nie byłbym taki pewny. Mogą celowo ograniczyć szybkość zdjęć seryjnych, żeby ludzie nie kupowali go zamiast D800.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Śrubokręt jest, pomiar światła z manualami też. A ten 24-85 mam w starej wersji bez VR. Tylko na pełnej dziurze trochę mydlany na 24mm po rogach (na DX, w FX będzie będzie gorzej). Poza tym świetny optycznie i w miarę lekki. No i wygląda identycznie, jak ten wyżej na obrazku, tylko ta część na której tutaj jest napis VR jest nieco węższa. Mam nadzieję że ten nowy to nie fake![]()
Dla mnie ten FX dla ubogich to tylko z jakimis jasnymi stalkami, najlepiej klasyczna 50 f/1.4 i do zestawu chetnie albo 135 f/2 DC albo 105 f/2 DC i jestem hepi
To ma miec matryce gdzies ok 24 MPix. Mnie wystarczy :P Cena za korpus jesli kolo 7k bedzie, to bedzie bardziej niz dobra.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Widzę, że ma przycisk trybu pomiaru światła, zamiast przełącznika, szkoda.
Ale to szczegół, ważne jakie to zdjęcia robić będzie.
Jeśli będzie tani i dobry, to pewnie sobie sprawię.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Pewnie będzie miał dotykowy panel, wejście na "fejsbuka", naszą klasę, GPS oraz będzie pierwszym FF z programami tematycznymi
Śledzę rozwój komórek i wsztstko idzie w tym kierunku.
Skoro mamy telegony z "aparatem" to dlaczego by w przyszłości nie miało być lustrzanek z telefonem![]()
XZ-2|D800E|moje 500px
Jeśli ta puszka będzie to miała, to znaczy, że goni trendy. Choć nie zawsze mają one cokolwiek wspólnego z potrzebami. Aparat skierowany do szerszego kręgu odbiorców musi mieć pewne funkcje, które są dziś na porządku dziennym w wielu urządzeniach. Przecież jeszcze nie tak dawno GPS czy Wi-Fi było zarezerwowane dla osobnych urządzeń, które łączono z aparatem przy pomocy przewodów. Te funkcje wcale nie musza być takie złe. Wymagają znalezienia podejścia do ich wykorzystania.
Od początku lat 90-tych coraz śmielej mówi się o konwergencji w sprzęcie elektronicznym codziennego użytku. Przykładem z naszego podwórka było połączenie cyfrowego zapisu obrazu z aparatem fotograficznym. Dzięki temu przetwarzanie fotografii stało się prostsze, choć ona sama dalej wymaga wiele doświadczenia od fotografującego.
To jest oczywiste. Sony właśnie tak zrobiło: a900 ma 5kl/s a850 3kl/s.
Poza fps myślę, że będzie kastracja uszczelnień, pancerności, gorszy (lub po prostu starszy) AF itp.
Pewnie i mniej MP, co akurat myślę, że niejednego nikoniarza by się wręcz ucieszyło.
Uważam, że jeśli będzie miał "śrubokręt" i kosztował xxxx zł, to na pewno będzie niebawem równie popularny co 5dm2 dzisiaj.
Pozdrawiam tragarzy.