Będzie bagnet OM, pełna klata i 10 kg. moich oemowskich klamotów będę mógł podpiąć bez przejściówki. Potwierdzenie ostrości mi wystarczy, obejdę się bez AF.![]()
Będzie bagnet OM, pełna klata i 10 kg. moich oemowskich klamotów będę mógł podpiąć bez przejściówki. Potwierdzenie ostrości mi wystarczy, obejdę się bez AF.![]()
Codzienna porcja (gorących?!) nowości od rumorsów:
1) “The improved dynamic range is a result of the new sensor“. -> In response of my question if the higher dynamic range was a result of a software feature or new hardware design.
2) “The 3 inch LCD is a tilting touchscreen“.
3) “AF is not faster…it is MUCH faster than on the Olympus E-P3”
4) About the leaked picture: “The mode dial is on the other side. imagine the OM4-TI (here on eBay) – almost there in looks.”
5) “425 g is the weight with the Li-ion battery and a memory card, 373 g is without them“.
6) “The image processor is TruePic VI.”
7) “Price Body+kit lens = 1150 Euro.”
8.) “The cameras name is not OM-D (that’s just the new series name).”
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
albo ZD50-200mm w trzycyfrowej (€)
Hehe, a to z pewnością był Twój ostatni trzycyfrowy post (999).
Przecież aparaty marzeń są od dawna na rynku, można je kupić za nieduże pieniądze. Z tym, że to marzenia sprzed 2-4 lat, bo ewoluują one w szybkim tempie. To jest bardzo ciekawe zjawisko - im więcej sprzętu i im sprzęt ten jest lepszy, tym większy niedosyt wśród rzeszy fotografujących i parcie na nowości, przeświadczenie, że już niedługo objawi się jakiś święty graal...
Ja na to mówię ''syndrom spadającego ze stołu''. Dzieci mają tak, że wczorajsze marzenie kładą na krawędzi stołu niby przypadkiem, gdy mają ochotę na nową zabawkę, a rodzice tłumaczą ''przecież masz''.
Dorośli postępują bardzo podobnie. Istotą dzisiejszych zakupów jest najczęściej uzależnienie od nowości. Da się z tym walczyć, ale równie ciężko jak z uzależnieniem od wódki.
Zawsze jest coś nowego co można jeszcze wprowadzić do aparatu.
Ja to bym chciał np sterowanie okiem
Z jednej strony piszą, że wizjer będzie o rozdzielczość VF2, z drugiej że to coś specjalnego, ciekawe.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ostatnio edytowane przez apz ; 22.01.12 o 16:20
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro