Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: olympus D-720

Mieszka w
    Stargard szcz.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: olympus D-720

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    no moze faktycznie ... ale z drugiej strony moze taka reakcja da do myslenia , aczkolwiek patrzac na koncowke posta , gdzie widnieje od razu gotowe rozwiazanie (kupno innego lepszego aparatu) ciezko cos sensownie doradzic

gdyby padlo gdzies slowo , czy piszacy robi cos zle , ze ma jakies watpliwosci , ale w poscie jest tylko narzekanie na zly aparat i juz prawie podjeta decyzja o kupnie "nowego lepszego"

na logike , kupujac nowy aparat i majac z nim problemy , taki post powinien wygladac tak :

kupilem/ kupilam nowy aparat , robie takie a takie zdjecia (tutaj kilka przykladow) , a chce zeby wygladaly tak i tak (znowu jakies przyklady) , czy ogranicza mnie aparat czy moje umiejetnosci , jezeli aparat to na co zmienic , jezeli umiejetnosci to czego sie nauczyc ...

no i znowu wylazl z tego algorytm ...

może i nie jestem jakimś mega fotografem, ale umiem czytać instrukcje i wiem jak się obsługiwać aparatem ale prawda jest taka że aparat, aparatowi nie równy tak jak człowiek, człowiekowi!!!
    chciałam tylko grzecznie spytać o to czy ktoś posiada taki model i może mi w jakiś sposób pomóc ale najwidoczniej nie jeśli widzi sie takie złosliwości ze strony mega przemądrzałego CENTUSA!!
    śliczne dzięki dobry człowieku!!

---------- Post dodany o 17:25 ---------- Poprzedni post był o 17:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez winnetou Zobacz posta
    próbuje i nic mi z tego nie wychodzi-sory ale jestem do du....

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez ruda272727 Zobacz posta
    może i nie jestem jakimś mega fotografem, ale umiem czytać instrukcje i wiem jak się obsługiwać aparatem ale prawda jest taka że aparat, aparatowi nie równy tak jak człowiek, człowiekowi!!!
    chciałam tylko grzecznie spytać o to czy ktoś posiada taki model i może mi w jakiś sposób pomóc ale najwidoczniej nie jeśli widzi sie takie złosliwości ze strony mega przemądrzałego CENTUSA!!
    śliczne dzięki dobry człowieku!!

---------- Post dodany o 17:25 ---------- Poprzedni post był o 17:23 ----------

próbuje i nic mi z tego nie wychodzi-sory ale jestem do du....
    chyba zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz , nie wszystko naraz , pocztaj troszke forum , rozgryziesz jak wrzucic te fotki , potem na spokojnie opiszesz co i jak i dostaniesz odpowiedz

a z instrukcja obslugi to byl zart , stad smieszek na koncu , kilka miesiecy temu toczyla sie dyskusja z czlowiekiem ktory przez kilka lat nie mial czasu jej przeczytac i mial jakies problemy z pewnymi funkcjami , wiec to byla taka rada z przymrozeniem oka

a szkoda ze nie doczytalas tego co napisalem , bo masz tam pewna wskazowke co do tego dlaczego zdjecia moga wygladac tak jak wygladaja

a posadzasz mnie o zlosliwosc za to ze napisalem jak powinno wygladac takie zapytanie o pomoc , postaw sie na miejscu osoby ktora ma cos Tobie doradzic , jezeli podasz jej tyle informacji ile podalas w pierwszym poscie (glownie narzekania) a jedyny konkret to model aparatu ,to na podstawie czego dac rade , natomiast jezeli zrobisz wg przepisu jaki podalem dasz innym szanse na to zeby mogli sensownie odpowiedziec , zerknij prosze jak inni zadaja pytania , jakie informacje podaja , jakie przyklady , ja kiedys walczylem z ciaglym AF w E-3 , najpierw poczytalem forum , potem przecwiczylem to sam , w koncu zaczalem pytac , podalem tyle informacji ile moglem , i zaczalem dostawac odpowiedzi , byly rozne , pozniej zebralem to wszystko razem i cos z tego wyszlo

reasumujac , mozna oczywiscie zalozyc ze Twoj aparat jest zepsuty , mozna zgadywac ze problem lezy po stronie wysokiego ISO , dopoki nie podasz jakis przykladow zdjeciowych albo nie opiszesz tego na spokojnie , kazda odpowiedz bedzie wrozeniem z fusow

PS.
    i nie pisz o sobie ze jestes do d... , wszystkiego sie nauczysz ale krok po kroku
    Ostatnio edytowane przez Centus ; 30.12.11 o 18:46

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

... jestem chyba trochę mało rozgarnięta i mało obyta z internetem itd.bo nie umiem tych zdjęć wrzuć(((
    Zacznijmy od tego, czy umiesz zrzucić zdjęcie do komputera. Jeżeli tak, to już dalej proste- wyżej Ci napisali gdzie jest opisane jak to zrobić
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    a z instrukcja obslugi to byl zart
    A czemu znowuś żart? Ja instrukcję mam zawsze w plecaku. Ta od E-620 już jest wymięta na maksa. Od paru dni przesiadlam się do innego aparatu i pomimo, że też Olek i menu bardzo podobne pierwsze za co się zabrałam to właśnie instrukcja
    Ruda, nie zniechęcaj się tylko tak jak radzą koledzy, poczytaj forum, wrzuć fotki, a napewno otrzymasz porady
    P.S. Pisalaś, że bardzo szumią te zdjęcia. Może sprawdź jak masz iso ustawione?
    Ostatnio edytowane przez Lolita ; 30.12.11 o 18:45
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    A czemu znowuś żart? Ja instrukcję mam zawsze w plecaku. Ta od E-620 już jest wymięta na maksa. Od paru dni przesiadlam się do innego aparatu i pomimo, że też Olek i menu bardzo podobne pierwsze za co się zabrałam to właśnie instrukcja
    Ruda, nie zniechęcaj się tylko tak jak radzą koledzy, poczytaj forum, wrzuć fotki, a napewno otrzymasz porady
    zart w tym sensie ze nie bylem pewien czy Ruda do niej zerknela , odpisala ze tak wiec po temacie , a napisalem to tak z przymrozeniem oka , pamietasz byl taki watek jakis czas temu , ktos sie pytal o wylaczenie spawarki przy AF , pochwalil sie ze ma aparat kilka lat ale nie zdazyl przeczytac instrukcji , a pozniej zrobil sie z tego ... tasiemic

Mieszka w
    Stargard szcz.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

kurza stopa zebym tylko to ja wiedziała o czym wy wszyscy piszecie((
    co to jest iso?
    do kompa umiem uwrzucać fotki ale tu wyskakuje mi Add an Image from Url

Allowed Filetypes: jpg, jpeg, png, gif

URL

I O CO KAMAN ?
    NIE MAM MOCY NA TAKIE RZECZY
    CHCIAŁABYM ALE NIE UMIEM TEGO

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Zacznijmy od tego, czy umiesz zrzucić zdjęcie do komputera. Jeżeli tak, to już dalej proste- wyżej Ci napisali gdzie jest opisane jak to zrobić
    stapasz po cienkim lodzie

Mieszka w
    Stargard szcz.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

CENTUS może troszeczkę przesadziłam, ale nikogo nie obraziłam ?????????
    należy do tych osób które, ze wszystkim dają se radę, ale z tym aparatem to nie dam-cięzki kaliber

Centus
    Gość

kurza stopa zebym tylko to ja wiedziała o czym wy wszyscy piszecie((
    co to jest iso?
    do kompa umiem uwrzucać fotki ale tu wyskakuje mi Add an Image from Url

Allowed Filetypes: jpg, jpeg, png, gif

URL

I O CO KAMAN ?
    NIE MAM MOCY NA TAKIE RZECZY
    CHCIAŁABYM ALE NIE UMIEM TEGO
    iso to jest czulosc matrycy , im ciemniej tym czulosc musi byc wieksza zeby aparat mogl zarejestrowac zdjecie , zazwyczaj im wieksza czulosc ISO tym wieksze szumy ,
    napisalas ze aparat w trybie Auto , wiec mozliwe ze ISO tez jest na AUTO , aparat sam je ustawia i daje wysokie zeby zjecie wyszlo nieporuszone

zerknij do instrukcji jak ustawic ISO recznie , byc moze tedy droga , napisz tez przy jakim oswietleniu robisz te zdjecia , to wszystko jest wzajemnie powiazane

PS
    napewno masz moc na takie rzeczy , ale czasami potrzeba na to chwili albo dwoch , a za szybko sie poddajesz

Mieszka w
    Stargard szcz.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    dziękuje za wsparcie ale z tymi fotkami bedzie problem-instrukcje przeczytał i stawiłam jak kazali ale zdjecia dalej są jakieś nie wyrażne-albo niebieskie,czerwone zółte zamazane a w ruchu już nic nie mogę zrobić

Uprawnienia umieszczania postów