Nie mierz innych swoją miarą.Zamieszczone przez Jasand
Ponoć matryca z X10 raz ma dużą rozdzielczość, innym razem małe szumy, a jeszcze innym podniesiony poziom DR ...Zamieszczone przez Jasand
Czyli LX5 to nie kompakt?Zamieszczone przez epicure
![]()
Nie mierz innych swoją miarą.Zamieszczone przez Jasand
Ponoć matryca z X10 raz ma dużą rozdzielczość, innym razem małe szumy, a jeszcze innym podniesiony poziom DR ...Zamieszczone przez Jasand
Czyli LX5 to nie kompakt?Zamieszczone przez epicure
![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jasand: "Co Ci ten X10 zrobił, że prowadzisz przeciwko niemu tak zażartą krucjatę ????..."
też mam takie wrażenie że jest jakaś krucjata nie tylko na fufu? dokonywanie wyborów i zakupów nie ma nic wspólnego z ekonomią i zdrowym rozsądkiem! daleko nie szukając kupowanie w systemie 4/3 czy m4/3 też jest mało logiczne: mały wybór obiektywów, drogie systemy w użytkowaniu, mały rynek wtórny nie mówiąc o szumach i kiepskiej matrycymożna kupić system na C N S... będzie taniej wygodniej ale czy będzie z tego "fun"? PS1 sam fotograjuję drogim i niszowym m4/3
PS2 trzeba przynać wg mnie X50 czy X100 to bardzo udane maszynki, czy warte swojej ceny? chyba nie! ale to nie przeszkadza tym,którzy je zakupili cieszyć się fotografią
![]()
Ostatnio edytowane przez micky ; 10.12.11 o 10:58
Tak się zastanawiam... jaki będzie główny motyw ataku, kiedy cena zmaleje - już topnieje - realnie za 2100 na allegro wczoraj można było nabyć.
Myślę, że po Nowym Roku spokojnie poniżej 2000zł będzie dostępny, potem jeszcze taniej.
nooo ciekawe?
wtedy rozlegną się głosy oburzenia ze strony posiadaczy którzy zapłacili frycowe za nowość i Wycie nowych userów którzy poczują się oszukani przez producenta który sprzedał im wadliwy sprzęt> białe kółka w światłach czy mniejsza od spodziewanej rozdzielczość dla zminimalizowania tej wady.
Będzie wesoło a to dobra wiadomość. >)
Czyli po naszemu, po polskiemu - im gorzej, tym lepiej!![]()
Ostatnio edytowane przez yendash ; 10.12.11 o 13:18
A co powiedziałbyś jakby teraz Fuji wypuścił X50 a cenę X10 zredukował o połowę -by w ten sposób obejść możliwe reklamacje?
Jestem ciekawy czy powyższa "cecha" aparatu była już podstawą reklamacji.
Bo jeśli tak (precedens) to może to fuji sporo kosztować.
Chyba że rzeczywiście da się toto za pomocą poprawki oprogramowania obejść.
Czego wszystkim życzę.
Nie wiem czy się da czy nie, niektórzy sugerują że może to jest błąd wynikający z cech matrycy exr. Jeśli zacznie się masowy zwrot i fuji będzie zmuszone zareagować, to i pewnie też bym odzyskał część opłaty za nowość. Ale, poczekajmy na nowe oprogramowanie. A jak się nie uda to zrezygnuję z fotografowania choinki albo zrobię ją kliszakiem.
Ja ten aparat naprawdę lubię, za wygląd i ergonomię chociaż mniej za matrycę.