Wszyscy mają racje.
Ja zapewniam jak zrobie jakościowo bardzo dobrą fotke to nie omieszkam jej wam tu pokazać.
Co do syfu co tu zamieściłem do tej pory sukcesywnie będe jak kasował co by wątku nie zaśmiecać.
Wszyscy mają racje.
Ja zapewniam jak zrobie jakościowo bardzo dobrą fotke to nie omieszkam jej wam tu pokazać.
Co do syfu co tu zamieściłem do tej pory sukcesywnie będe jak kasował co by wątku nie zaśmiecać.
Jacek
www.jackowlew.pl
Czyli jak dobrze wnioskuje, nie mozna pokazywac w tym watku amatorskich pstrykow?
Przepraszam od kiedy ten watek zrobil sie artystyczno-konkursowy?
i w koncu jak kogos raza fotki, to niech se komentuje tak czy inaczej albo niech nie wchodzi i zbanuje se watek,
sorki ale mnie radosna tworczosc niektorych w tym watku, po prostu cieszy
pozdrawiam serdecznie
Janek
W sumie powinnismy byc wdzieczni, ze nie wstawiacie czarnych klatek- takie to skomplikowane.
Nie przeinaczaj trollu calej dyskusji.
Watek nie jest twoja wlasnoscia i jak ci nie pasuje dostosowanie sie do podstawowych regul wyrazonych przez jego zalozyciela, to "se" zawsze mozesz zalozyc swoj.
Podsumowujac:
Prosze tylko, zebyscie sie bardziej postarali i nie wrzucali wszystkiego, co wam sie przed obiektyw nawinie.
I tak dlugo, jak w tym watku beda moje fotki, tak dlugo bede tepil niechlujstwo tutaj.
1/ Nie sprowadzaj wszystkiego do przelatujacych samolotów, równie często goszczą tu zdjęcia maszyn tak statecznych jak wspomniane budynki.
2/ Zresztą to nie chodzi o jakieś przemyślane kadry, ale o minimum uwagi, ze się ucieło pół skrzydła, choć z drugioj strony masa miejsca itp. nie mówiąc już o totalnym olewaniu jakości zdjęć. I to nie w przypadkach jakiś nagłych, niezwykłych obiektów.
3/ W tym sęk, ze to nie dotyczy początkujacych - wtedy nie było by sprawy - od miesiecy te same błędy są wytykane...
---------- Post dodany o 16:57 ---------- Poprzedni post był o 16:56 ----------
k@czy ujął to najprościej jak możliwe:
Prosze tylko, zebyscie sie bardziej postarali i nie wrzucali wszystkiego, co wam sie przed obiektyw nawinie
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
E tamJa to zrozumialem inaczej.Inaczej,dlatego bo k@czy napisal""Nie przeinaczaj trollu calej dyskusji.""
Czyli Ty jako szanowny obywatel tego foruma proszony jezdeso nieprzeinaczanie trollu(trollowi) calej dyskusji.
Niech troll ma jak ma i nierzeinaczajmy mu bo sprowadzi nas do swego(swojego)poziomu i pokona doswiadczeniem.
Ja to tak rozumiem-nigdy nie wiem kiedy napisac zajacu,zajacowi,sweteru,sweterowi,.....![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ja tam dużo teraz nie wstawiam , staram się te lepsze wedle mnie wstawiać.
Dlatego zapytam czasem tych lepszych czy to dobre zdjęcie.
Fajnie było by wiedzieć co w fotce poprawić a nie tylko wstaw do galerji to zobaczysz.
pozdrawiam
e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
Helios,Porst 50 1.7
http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
z tym wyśmienitym to trochę pojechałeś (obejrzyj dokładnie pierwsze posty). Każdy kto robi zdjęcia wie że fotografia to kadr i obróbka - czy to w ACR czy też w ciemni. Ale to nie zmienia faktu, że są tacy co IMHO trochę tu w tym wątku trollują, zamiast pomóc czy doradzić.
Pozdrawiam,
No oczywiscie, ze takJakbym smial nazwac kogos "trollem"...
Mirek ma calkowita, a nawet 110% racje
Co innego pytanie "czy zdjecie jest dobre", a co innego pytanie, co mozna w nim poprawic, albo zrobic inaczej.
Pomocy raczej nikt nie odmawia, zwlaszcza, jesli ktos o nia prosi
Oprocz lekkiego rozjasnienia zrobilbym dwa kroki w lewo- dzieki temu helikopter zaslonilby ten dom w tle i kadr zyskalby na "czystosci".
Wydaje mi sie tez, ze balans bieli leci bardzo w zielen, co zrozumiale przy tej trawie i kolorze smiglowca- dzieki temu niebo wyszlo niekorzystnie.
Chodzi ci o to, ze "wysmienity" dopiero sie zrobil jak sie pojawiles, czy jak?
No i kolejny raz sie pogubilem z tym trollem- mowisz o mnie, czy znowu o sobie?
Emocje opadaja, z ty znowu swoje...
Ostatnio edytowane przez k@czy ; 5.09.11 o 20:10