Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 124

Wątek: W który system wejść?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Demonizujecie z tym serwisem N...
    Kiedys moze i byla sieka, teraz jest coraz lepiej.

Wiadomo, ze wzorem jest serwis Olympusa, no ale cos za cos.

Zreszta jaki to jest promil tych awarii wzgledem calosci sprzetu, ktory jest w posiadaniu ludzi...
    Wiec prawdopodobienstwo padu sprzetu akurat tego, w ktorego jest sie posiadaniu jest na podobnym poziomie jak w innych systemach.

Na dzien dzisiejszy D7000 pozostawia wszystko w tyle jesli chodzi o obrazek, oczywiscie ze sprawnym AF no ale to mozna w sklepie zweryfikowac

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 8.06.11 o 19:35
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar kojut
    Mieszka w
    Navan
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Na dzien dzisiejszy D7000 pozostawia wszystko w tyle jesli chodzi o obrazek, oczywiscie ze sprawnym AF no ale to mozna w sklepie zweryfikowac

pozdro
    Z tym bym się nie zgodził. Ale fakt, że w tej klasie to jeden z najlepszych wyborów.
    Parówkowym skrytożercom mówimy: NIE!

| OlyJedi Awatar wojciech_gd
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    @kojut: skoro się nie zgadzasz, po to podaj jakiś konkretny przykład ale nie wyjeżdżaj ze średnim formatem

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    A mi się wydaję, że potrzebujesz jedynie forumowego "przyklepania" decyzji. Bo w zasadzie decyzja jako taka została podjęta. Zamiast czekać do poniedziałku, idź jutro i kup ten zestaw z d7000. Oszczędzisz sobie rozterek, a w weekend będziesz mógł nacieszyć się zakupem.

| OlyJedi Awatar wojciech_gd
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Heh, trochę masz racji jak się naczyta człowiek testów i opinii, to chce potem jeszcze potwierdzenia faktycznych użytkowników sprzętu

Dzięki jeszcze raz wszystkim za opinie!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    ja odradzam system babiloński... on na pewno musi paść

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    A ja jestem ciekaw dlaczego akurat D7000? Pozostając nawet przy Nikonie to za połowę ceny D7000 można kupić D90 który będzie i tak o wiele za dobrym sprzętem do tego co potrzebujesz:

Cytat Zamieszczone przez wojciech_gd Zobacz posta
    Zależy mi głównie na sprzęcie do pejzaży i portretów, które mógłbym bez problemu drukować w formatach plakatowych 90x60cm. Pracuję często w ciemnych miejscach, więc używalne ISO rzędu 800 byłoby przydatne. Nie będę robił makro, nie będę też strzelał reportaży

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W sklepie nie jesteś w stanie stwierdzić poprawności działania AF. Jak poczytasz wątek o D7000 na Nikoniarzach to dowiesz się więcej. Ludzie mają problemy takie, że z jednym i tym samym szkłem mają raz FF a innym razem BF, na różnych odległościach ostrzenia. Jest wprawdzie w D7000 tzw. mikroregulacja, ale działa to bardzo kapryśnie. Dużo jest w tym wątku o przygodach Fatmana z jego korpusem D7000. Oczywiście nie wszystkie korpusy mają problemy z AF. Tam piszą ci co mają problemy. Jednym słowem "rosyjska ruletka". Ja zamieniłem E-30 na D90. Jestem zadowolony z generowanego przez ten aparat obrazka. Korpus kupiłem "nówkę" w sklepie. Mam cztery szkła Nikona: 12-24/4, 35/1.8, 50/1.8D, 70-210/4-5.6D. W zasadzie mi to wystarcza do mojego "niedzielnego focenia". Tematyka moich fotek to głównie pejzaże i trochę sportów wodnych. 35/1.8 i 50/1.8 kupiłem w sklepie, 12-24 nabyłem w komisie foto z 6 miesięczną gwarancją, gdzie w rozliczeniu udało mi się pozbyć ZD 11-22, który pozostał mi po E-Systemie. Nie mogłem na niego znaleźć kupca pomimo niskiej ceny. Na allegro wypatrzyłem "zacny teleobiektyw" za niską cenę, czyli 70-210/4-5.6D. Ta wersja ma bardzo szybki i celny AF, który nadaje się do sportów plenerowych. Prawie wszystko udało mi się kupić za kasę ze sprzedaży E-Systemu. Systemu Nikona nie znałem wcale. Wystarczyło trochę poczytać w sieci. Jest tam mnóstwo na temat szklarni, co który słoik jest wart. Można bardzo rozsądnie kupić. W systemie Nikona jest mnóstwo szkieł i można dobrać do swoich potrzeb. podoba mi się, że stare, nie produkowane dawno szkła, działają dobrze na nowych korpusach, tych z tzw. śrubokrętem, jak mój D90. Większość szklarni jest do użycia w przypadku przejścia na pełną klatkę poza szkłami dedykowanymi pod "cropa" czyli DX. Ile mnie kosztowały moje zabawki?
    D90 - można kupić w sklepie za 2500, N12-24/4 - w transakcji wiązanej wyszło 2300zł, 50/1.8D - 500zł, 35/1.8 - 700zł, 70-210/4-5.6D - 600zł. Tak wyglądało moje przejście na system Nikona. Dla porównania w Olku miałem E-30, ZD 11-22, ZD 50-200, ZD 14-42. Wcześniej miałem E-500 i E-1.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi Awatar kojut
    Mieszka w
    Navan
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wojciech_gd Zobacz posta
    @kojut: skoro się nie zgadzasz, po to podaj jakiś konkretny przykład ale nie wyjeżdżaj ze średnim formatem
    Nie no az tak hardcorowo to nie bedzie Juz wczesniej wspominalem o K-5, ktora to wg roznych testow jest lepsza od D7000. Ale Ty wybierasz caly system i N bedzie wg mnie lepszym wyborem niz P.
    Parówkowym skrytożercom mówimy: NIE!

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Znam watek o d7000 doskonale, i nie ma problemow aby stwierdzic w sklepie poprawnosc AF, trza wiedziec jak i z czym, a to juz opisane jest w rzeczonym temacie, nie ma co tutaj bic piany bo to nie to forum i nie ten target.
    Imho d90 calkiem spoko pucha, jednak juz nieco leciwa i jakby wybierac to albo d7000 albo d5100.

Jesli chodzi o AF to dopiero na D300 i wyzej mozna powiedziec, ze zapindala, jak chociaz raz pracowal z tym AF stwierdzi, ze reszta to inna liga....

@kojut: nie jest lepszy jest conajwyzej porownywalny, tu juz indywidualne gusta decyduja, ale to tylko pucha bo szklarnia to juz zupelnie inna sprawa.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów