Daję Sigmie nominację do kategorii Kpina Roku za cenę tej puszki.
Daję Sigmie nominację do kategorii Kpina Roku za cenę tej puszki.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Pamiętam DP1 też miał wysoką cena jak na takie coś. Teraz ile kosztuje? 700 zł? Spadek 4 razy. Myślę że powinni cenę podzielić na 4 wtedy można się bardzo mocno zastanawiać. Rozumiem że puszka spoko ale bez przesady - to przecież SIGMA a nie Leica. Z leicą lepszy szpan)) za taką cenę.
Bo w tej samej cenie mają do wyboru pełnoklatkowego Nikona D3x z doskonałą jakością obrazu i rewelacyjnym systemem obiektywów? Który nie zamienia czerwonego w buraczkowy?
Bo skoro już używają średniego formatu, to po co mają się bawić w APS-C?
Bo dowolny obiektyw z profesjonalnych średnioformatowców zjada na śniadanie te śmieszne amatorskie szkła Sigmy?
A na ISO100 w czym jest lepszy od mojego E400?
I w czym jest lepszy np. od Nikona D300?
Fuji S5 Pro
Myślę, że jest w tym zachowaniu sigmy jakaś logika. Kiedyś pisałem, że nieszczęściem foveona jest sigma, jako właściciel technologii. Pisałem to jako użytkownik dp1 oraz sd14. I tak mi się wydaje, że cenowy ruch z sd1 jest spowodowany chęcią... niesprzedania żadnego egzemplarza. Może się okazać, że po wydaniu 10 kilo usd dostanie się aparat z czasem zapisu zdjęcia wystarczającym na wypalenie paczki fajek, dodatkowo zasilany przenośną elektrownią jąderkową i ostatecznie generujący mityczny "film look" o zielonym zabarwieniu.
To po co im takie problemy.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Kupiłbym sd15, za 1000 zł bo tyle jest mniej więcej wart.
Ostatnio edytowane przez yendash ; 21.05.11 o 10:04 Powód: Automatyczne scalenie postów
Na stronie Sigmy są sample, ISO100 jest odszumiane.
Fuji S5 Pro
Czyli nie dla psa, kiel ba sa...
fajnie sie czyta setki watkow o sd1, zdawac by sie moglo, ze Sigma wrecz celowo zrobila taki szum medialny
pozdrawiam serdecznie
Janek
Zerknąłem na forum Sigmy na DPReview, panują tam grobowe nastroje. Oczywiście tutaj obrońcy Foveona będą się bić do krwi ostatniej... Niech tylko wymyślą jakieś wytłumaczenie dla tych sampli.
Fuji S5 Pro
To oni mają jakieś zyski ze sprzedaży swoich lustrzanek? Zawsze byłem zdania że to tylko przysłowiowy kwaitek do kożucha, zysk jest ze szkieł, dslr są aby pokazać że "też możemy takie zrobić".
Czytam właśnie wątek na dpreview i mam wielkiego banana na twarzy
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=38473773
Ostatnio edytowane przez motoko ; 22.05.11 o 00:08
Od kiedy ten aparat jest w "ruchu" i zbiera salwy radości/smutku?
Ostatnio edytowane przez slawekk ; 22.05.11 o 01:13 Powód: śmiechu na radości (chyba ważna zmiana słowa)