"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Masz Olka - kup zestaw do Olka. Z innymi bedzie dzialalo i tak
I kupuj zestaw na 2.4 Ghz - lepszy zasieg, mniej pradozerny, wyzsza skutecznosc, mniejsza poddatnosc na zaklocenia.
Jedyny problem jaki moze wynikac to kwestie wybudzania lampy ze stanu spoczynku (jesli w niego wejdzie) - rozne styki sterujace. Przypominam sobie ze z innosystemowymi przy dluzszej przerwie miedzy jednym strzalem, a drugim trzeba bylo lampe recznie wzbudzic. Pomaga zdaje sie wylaczenie usypiania lampy po jakims czasie braku aktywnosci.
Tomek
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
OK. Dziękuję.
Wywdzięczę się jak będę mógł. Na razie mam komunikat: ...po rozdaniu,..innym użytkownikom...
Byłbym się przymierzył do tego dużego zestawu dla Nikona.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Aps, warto IMHO mieć jednak pawna systemowego, bo spełnia on dwie funkcje - zapięty na odwrót działa jak bezprzewodowy wyzwalacz. Ma nawet tryb bulb.
a czy można gdzieś kupić te pawny z dwoma odbiornikami?
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Pytaj bezposrednio w Foto-Tipie. Jakies 2 miechy temu mowili, ze zamierzaja tez dolozyc do oferty same odbiorniki.
Ja co prawda zakupilem 2 zestawy pelne, bo nie chcialem czekac
Okazalo sie to przydatne bo dziala tez z analogowym Flexaretemwiec nie musze przepinac nadajnikow.
T.