Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: używany E 3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

używany E 3

zastanawiam sie na kupnem E 3 używanego i są dwie oferty u nas na giełdzie jaki przebieg jest max w E 3 albo raczej do jakiego wy bysci kupili .https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77691
    http://allegro.pl/olympus-e-3-warto-...557004148.html

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Nie mam E-3 , mam E-30. Przebieg migawki w tym aparacie to ma być minimum 150.000. Sam szukałbym aparatu na końcówce gwarancji - masz wtedy możliwość sprawdzenia i regulacj i/ czyszczenia w serwisie. Poczytaj wątek o
    E-3. Tam będą opisane najczęstsze kłopoty użytkowników z tym sprzętem. Kupiłem sobie kilkuletnie E-1 z z 16.000 mignięć i nie mogę dziadkowi niczego zarzucić do dzisiaj. Moja E-30 stała jakiś czas jako aparat ekspozycyjny, przyszła z rękojmią sprzedawcy. Gdyby nie to , że zamierzam kupić E-5 pewnie też szukałbym takiego aparatu jak Ty.

Z tych dwóch ofert wziąłbym drugą , ale nie sugeruj się moim zdaniem.
    Sprawdziłbym jeszcze E-bay może jakiś Twój niedaleki sąsiad sprzedaje sprzęt który mógłbyś przestrzelić przed kupnem? Sprawdzić brzeg wyświetlacza czy się nie rozchodzi i czy guma nie odłazi gdzieś na kraju?

Życzę dobrego kupna, pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 12.04.11 o 07:59
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    i czy guma nie odłazi gdzieś na kraju?
    U nas na kraju jest OK, ale odkleja się z brzegu ... ale tak dokładnie to nie widzę bo na dworze jest ciemno, wyjdę na pole (gdzie jest jaśniej) i sprawdzę ...
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 12.04.11 o 09:26

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    zastanawiam sie na kupnem E 3 używanego i są dwie oferty u nas na giełdzie jaki przebieg jest max w E 3 albo raczej do jakiego wy bysci kupili .https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77691
    http://allegro.pl/olympus-e-3-warto-...557004148.html
    Kupiłem mojego E-3 od forumowicza (pozdrawiam BB) za 3200zł, przebieg ~15000, teraz mam ~27000. Nie mam z nim żadnych problemów. Szeroko opisywany problem z AF objawił się u mnie tylko na ZD-50mm, na 12-60, 50-200SWD i 7-14 nie występuje. Guma mi się nie odkleja, LCD nie rozłazi. Pechowy egzemplarz
    A wracając do meritum - kupił bym tego z Alledrogo.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Jeśli nie zależy Ci nadmiernie na megapancernym korpusie (E-3 pod tym względem po prostu wymiata wszystko inne) to rozejrzyj się za używanym E-30.

Z wymienionych dwóch ofert raczej bym się decydował na tę z allegro, z mniejszym przebiegiem - różnica w cenie żadna a kilkadziesiąt tysięcy klapnięć mniej.
    Choć z drugiej strony patrząc, niedawno sprzedałem E-3, który miał na liczniku ok 70 tysięcy (jeśli dobrze pamiętam) i daję sobie głowę uciąć, że jeszcze długo będzie służył.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Jeśli nie zależy Ci nadmiernie na megapancernym korpusie (E-3 pod tym względem po prostu wymiata wszystko inne) to rozejrzyj się za używanym E-30.

Z wymienionych dwóch ofert raczej bym się decydował na tę z allegro, z mniejszym przebiegiem - różnica w cenie żadna a kilkadziesiąt tysięcy klapnięć mniej.
    Choć z drugiej strony patrząc, niedawno sprzedałem E-3, który miał na liczniku ok 70 tysięcy (jeśli dobrze pamiętam) i daję sobie głowę uciąć, że jeszcze długo będzie służył.
    w tym momencie jestem posiadaczem E600 i zastanawiam się czy E3 dam mi znaczną różnice jakości zdjęć ,bo jakość samego body z jego uszczelnieniem i nieco większa ilością klatek na sek jest oczywista .Do E600 dopinam 2 kity 14-42 40-150 oraz 50 1.8 OM . I zastanawiam się czy sprzedać wszystkie szkła i dokupić np 14-54 czy sprzedać body i kupić E 3 . I zbierać na szkło ktore jest warte tego body bo mieć E 3 I podpięte do niego kity to jak nosić okulary w oprawkach ray ban i denkach od słoików . jakie są wasze opinie

Centus
    Gość
    w tym momencie jestem posiadaczem E600 i zastanawiam się czy E3 dam mi znaczną różnice jakości zdjęć ,bo jakość samego body z jego uszczelnieniem i nieco większa ilością klatek na sek jest oczywista .Do E600 dopinam 2 kity 14-42 40-150 oraz 50 1.8 OM . I zastanawiam się czy sprzedać wszystkie szkła i dokupić np 14-54 czy sprzedać body i kupić E 3 . I zbierać na szkło ktore jest warte tego body bo mieć E 3 I podpięte do niego kity to jak nosić okulary w oprawkach ray ban i denkach od słoików . jakie są wasze opinie

majac ograniczone fundusze wolalbym zostawic twoje body i kupic lepsze szkla
    niz miec E-3 z kitami 14-42 i 40-150
    zreszta ceny uzywanych obiektywow Zuiko ostatnio poszly w dol wiec chyba to dobry moment

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Zostaw sobie E-600 i kup porządny obiektyw. E-3 nie da Ci lepszej jakości zdjęć.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Zostaw sobie E-600 i kup porządny obiektyw. E-3 nie da Ci lepszej jakości zdjęć.
    14-54 będzie dobrym wyborem zależy mi na uniwersalo i cenie rzecz jasna czy macie inne propozycje

Centus
    Gość
    14-54 będzie dobrym wyborem zależy mi na uniwersalo i cenie rzecz jasna czy macie inne propozycje

jako obiektyw uniwersalny bedzie mial najlepszy stosunek ceny do mozliwosci (mam na mysli uzywany)

mysle ze latwiej tez by bylo doradzic gdybys podal co chcesz fotografowac i ile kasy chcesz wydac