Strona 200 z 1051 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300700 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.991 do 2.000 z 10501

Wątek: Zdjęcia lotnicze

| OlyJedi Awatar Slawec
    Mieszka w
    Beskid Niski
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jackowlew Zobacz posta
    To ze specjalną dedykacją dla miłośnika MD-11

...że tak powiem, yyyyyyyyy !
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    To ja po Ukraińsku zapodam, dzisiejsza miła niespodzianka:

i ode mnie z dość daleka (chyba ze 35km) oczywiście dzisiejszy i jeszcze ciepły:

...
    Ostatnio edytowane przez Slawec ; 4.03.11 o 21:33 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar furmun
    Mieszka w
    opolszczyzna
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jackowlew Zobacz posta
    No nie jest przylecieli chłopaki z mazur z pacjętem do wawki.
    ok ,dzięki

z jednej strony lepiej nie być pacjentem,z drugiej dobrze , ze choć poczciwe Mi latają w zacnej służbie

na przelotowej super
    'czym się to je' jeśli chodzi o szkła w waszych rękach jeśli wolno zapytać

..może kiedyś uda mi się
    wprowadzić poprawkę do budżetu
    pozdrawiam
    "f.n" E-620 ...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Slawec Zobacz posta
    i ode mnie z dość daleka (chyba ze 35km) oczywiście dzisiejszy i jeszcze ciepły
    No, ja mam ze 30km bliżej... Niech zgadnę - fotka zrobiona koło 15-tej?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez furmun Zobacz posta
    na przelotowej super
    U mnie chwilowo się je ZD70-300 i odkąd wprowadziłem radę Sławka w życie (seriami nabijam licznik, jedno na 100 będzie dobre ) efekty są coraz lepsze (tylko trochę schodzi potem z kasowaniem...). W tym tempie niestety będę potrzebował za rok nowego E-30 albo remontu migawki . Ale polecam coś dłuższego, do Olka min. 500mm, a może teleskop. Synta 8" (1200mm) kosztuje mniej więcej tyle co nowy 70-300, ale poza przelotówkami i gwiazdami (no, może podglądaniem sąsiadek) nie bardzo widzę zastosowanie. Poza tym, to sprzęt raczej stacjonarny, chyba że masz pickupa. Z montażem 25kg zdaje się...
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 4.03.11 o 22:19 Powód: Automatyczne scalenie postów
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi
    Mieszka w
    Roztocze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    [...]
    na przelotowej super
    ..może kiedyś uda mi się
    wprowadzić poprawkę do budżetu
    pozdrawiam
    "Zanabyłem" tubę optyczną Skywatchera (primo voto Synta) 80 ED ; ogniskowej toto ma 600 mm, apreturę 80 mm, co się przekłada na fotograficzne 600/7.5. Bestia waży prawie 3 kg. Ostre niczego sobie. Strzelam tym ze statywu, a czasem i z ręki, wszystko co ma skrzydła- z piórami i bez. Zoom nożny, AF manualny z niezłymi wynikami.
    Patrząc na samoloty troszkę żałuję, że nie kupiłem Skywatchera 900/ 100 tylko, że ten klamot waży blisko 6 kg i ma 90 cm długości w konfiguracji lunety, z aparatem wyszłoby coś koło 110 cm. Na dłuższą metę nie wydoliłbym z noszeniem takiego granatnika po krzakach.
    E-520, ZD 14-42, 70-300

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria
    Mało mam do pokazania, takie dwa znalazłem

| OlyJedi Awatar Slawec
    Mieszka w
    Beskid Niski
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    No, ja mam ze 30km bliżej... Niech zgadnę - fotka zrobiona koło 15-tej?
    ...14:55:10

| OlyJedi Awatar jackowlew
    Mieszka w
    EPWA
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    To dzisiaj takie

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez roztoczol Zobacz posta
    "Zanabyłem" tubę optyczną Skywatchera (primo voto Synta) 80 ED ; ogniskowej toto ma 600 mm, apreturę 80 mm, co się przekłada na fotograficzne 600/7.5. Bestia waży prawie 3 kg. Ostre niczego sobie. Strzelam tym ze statywu, a czasem i z ręki, wszystko co ma skrzydła- z piórami i bez. Zoom nożny, AF manualny z niezłymi wynikami.
    A jak to cudo się montuje do aparatu?
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar furmun
    Mieszka w
    opolszczyzna
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

U mnie chwilowo się je ZD70-300 i odkąd wprowadziłem radę Sławka w życie (seriami nabijam licznik, jedno na 100 będzie dobre ) efekty są coraz lepsze (tylko trochę schodzi potem z kasowaniem...). W tym tempie niestety będę potrzebował za rok nowego E-30 albo remontu migawki . Ale polecam coś dłuższego, do Olka min. 500mm, a może teleskop. Synta 8" (1200mm) kosztuje mniej więcej tyle co nowy 70-300, ale poza przelotówkami i gwiazdami (no, może podglądaniem sąsiadek) nie bardzo widzę zastosowanie. Poza tym, to sprzęt raczej stacjonarny, chyba że masz pickupa. Z montażem 25kg zdaje się...
    Cytat Zamieszczone przez roztoczol Zobacz posta
    Patrząc na samoloty troszkę żałuję, że nie kupiłem Skywatchera 900/ 100 tylko, że ten klamot waży blisko 6 kg i ma 90 cm długości w konfiguracji lunety, z aparatem wyszłoby coś koło 110 cm. Na dłuższą metę nie wydoliłbym z noszeniem takiego granatnika po krzakach.
    Dzięki serdeczne Panowie za uchylenie Waszych sprzętowych tajemnic,czytałem wiele o technikach jak i czym ale odpowiedź na "gorąco" w wątku jest to coś innego w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu jak dla mnie .

hmmm na razie pozostaje mi podziwiać Wasze zmagania i jej wyniki jakie są zamieszczane w wątku

wiele sukcesów

pozdrawiam
    "f.n" E-620 ...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Dzięki serdeczne Panowie za uchylenie Waszych sprzętowych tajemnic,czytałem wiele o technikach jak i czym ale odpowiedź na "gorąco" w wątku jest to coś innego w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu jak dla mnie .

hmmm na razie pozostaje mi podziwiać Wasze zmagania i jej wyniki jakie są zamieszczane w wątku

wiele sukcesów

pozdrawiam
    Heh, wreszcie się wziąłem i przeogniskowałem swojego Rubinara (z E-620 się mieścił, w E-30 już lampa zawadzała, trzeba było dorzucić pierścienie - odsunąć trzeba znacznie mniej, ale zawadzało mi o palce). Efekty (crop 1:1) i fotki jak wygląda zestaw wrzucę niebawem. Czy mógłbym prosić kolegę Roztoczola o to samo? Ciekawi mnie porównanie cena/wymiary/efekt. Mój Rubinar kosztował razem z pierścieniami pośrednimi i adapterem bodaj 7 stów, może drogawo ale jakoś go lubię, lepiej się ostrzy niż we wszelkiej maści Falconosamyangach. Może to Furmunowi pomoże w rozpoczęciu zabawy z tego typu fotografią. Na początek może być manualne tele, takie 500/8 można kupić za 200-300 złotych. Do samolotów styknie, można się szarpnąć na 1000/10 ale raczej w innych systemach niż E - ciemność wydłuża czas, ISO 800 lub więcej bardzo się przydaje. Ewentualnie kupić nowe w sieci, jak się nie sprawdzi do 10 dni zwrócić. Robiłem tak z Samyangami w Foto-Tip (teraz zdaje się Foto-Outlet), ponosi się co prawda koszty przesyłki i trochę czeka na zwrot pieniędzy (w moim przypadku ok. 3 tygodnie) ale przez tydzień można sobie popróbować, byle dbać o stan, bo brudnego/porysowanego/niekompletnego raczej nikt nie przyjmie.

Mały edit: tak wygląda zestaw z osłoną i bez, upolowane dziś "ptaszki" wkrótce.

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	e30_500_z_osłoną.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	204,0 KB
ID:	43845   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	e30_500.jpg
Wyświetleń:	157
Rozmiar:	211,2 KB
ID:	43846  
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 5.03.11 o 17:47
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."