Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Wątek: Grip Ownuser BH-E51 do E-520

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Mirku, pewno że lepiej, ale IMHO ich olbrzymi wybór na rynku zmusza ludzi żeby brać co jest :]
    Kwestia działania przycisków - one muszą działać, E-520 i E-510 mają identycznie wyprowadzone styki spustu migawki, każdy wężyk spustowy jeżeli działa z E-510 to działa i z E-520. Grip jest niczym innym jak wężykiem spustowym z pudełkiem na baterie. Jeżeli fizycznie grip da się dokręcić i do E-510 i do E-520 to wystarczy wetknąć wtyczkę z GRIPa do aparatu i już. Reszta to kwestia przeczytania instrukcji gripa lub samodzielne rozkminienie przełączników które na gripie funkcję spustu włączają i wyłączają.
    .... wszystko jasne i dobrze wytłumaczone

.
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    [QUOTE=Sebu$;697486].... wszystko jasne i dobrze wytłumaczone

Dla kolegi jasne, dla mnie nie, ja uczę się focić lustrzanką od niedawna, grip ten kupiłem z zakładki "giełda" od kolegi klubowicza i wyraźnie napisałem, że potrzebuję do E-520.ogłoszenie moje jeszcze jest w zakładce " giełda".
    Klubowicz przysłał mi taki- a teraz nie wiem dlaczego nie działa, dlatego moje pytania.
    Wcale nie jest to dla mnie kwestia pieniędzy (nie targowałem się).
    Instrukcji w nim nie było, sam dociekam. Da się dokręcić do E 520. Grip nie jest wężykiem spustowym, przyciski są sterowne elektrycznie, wtyczka do aparatu jest włożona.
    W tej chwili działa jako pudełko na baterie.
    Pozdrawiam.
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Nigdzie nie znalazlem jakiegokolwiek info,ze DX-FBH wspolpracuje z E520.
    Natomiast z E 510 i E520 wspolpracuje BH-51 i BH-51R
    R to dodaje sterowanie bezprzewodowe pilotem.
    Czyli kupujac taki i zaznczajac ,ze potrzebujesz do E520 wdeples na mine Ty albo On Ciebie wprowadzil,czy swiadomie czy nie to juz nie roztrzasam.

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    [quote=ajan;697494]
    Cytat Zamieszczone przez Sebu$ Zobacz posta
    .... wszystko jasne i dobrze wytłumaczone

Dla kolegi jasne, dla mnie nie, ja uczę się focić lustrzanką od niedawna, grip ten kupiłem z zakładki "giełda" od kolegi klubowicza i wyraźnie napisałem, że potrzebuję do E-520.ogłoszenie moje jeszcze jest w zakładce " giełda".
    Klubowicz przysłał mi taki- a teraz nie wiem dlaczego nie działa, dlatego moje pytania.
    Wcale nie jest to dla mnie kwestia pieniędzy (nie targowałem się).
    Instrukcji w nim nie było, sam dociekam. Da się dokręcić do E 520. Grip nie jest wężykiem spustowym, przyciski są sterowne elektrycznie, wtyczka do aparatu jest włożona.
    W tej chwili działa jako pudełko na baterie.
    Pozdrawiam.
    czy przełączałeś przełącznik w pozostałe pozycje i sprawdzałeś czy działa ?
    czy działa z pilotem tzn czy wyzwala migawkę ?

trochę dla mnie to dziwne bo miałem go do E-510 i sprzedałem użytkownikowi który posiadał E-520. Jemu działało tak samo dobrze jak mi.
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria

Grip DX-FBH E 510.

Podsumowując moje wątpliwości.
    Grip DX-FBH E 510 nie współpracuje z E 520, jest to starszy model wyprodukowany przed rozpoczęciem produkcji E 520 (i nie jest do niego dedykowany).

Pozdrawiam.
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ajan Zobacz posta
    Podsumowując moje wątpliwości.
    Grip DX-FBH E 510 nie współpracuje z E 520, jest to starszy model wyprodukowany przed rozpoczęciem produkcji E 520 (i nie jest do niego dedykowany).

Pozdrawiam.
    Podsumowujac - Grip DX-FBH współpracuje z E-510 i E-520. Jest wężykiem spustowym (lub jak kto woli pilotem zdalnego sterowania), przyciski ma sterowane elektrycznie tak jak np. RM-UC1 - Pilot zdalnego sterowania dla aparatu E-P2, E-P1, E-620, E-30, serii E-400 oraz modeli E-510 i E-520. Tobie nie działa bo albo nie potrafisz odblokować funkcji wyzwalania migawki przyciskami na gripie albo zwyczajnie jest popsuty.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ze sporym prawdopodobieństwem to drugie. Słabym punktem tych gripów jest kabelek łączący grip z body. U mnie zdechł półtora roku po kupnie.

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria

Dla potrzebujących opis gripu DX-FBH E 510

Opis (recenzja) w języku angielskim "Ownuser Battery Holder for Olympus E-510" str.33;34;35.

http://www.speedyshare.com/files/268...rip_holder.pdf

Tłumaczenie w języku polskim:

http://www.speedyshare.com/files/268...pus_E_510.docx

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez ajan ; 13.02.11 o 11:08 Powód: porawienie URL

Mieszka w
    Cz-wa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez brooneq Zobacz posta
    No właśnie. Był wszędzie i znikł z PL w jednej chwili. W cyfrowych brak, w jabbafoto zniknął w ogóle z oferty po moim mailu. Nigdzie indziej w PL nie widziałem. Ma ktoś wiedzę na ten temat?
    Na ebayu Chińczycy oferują, znalazłem też w dwóch amerykańskich sklepach, ale trochę obawiam się ewentualnej wysyłki gwarancyjnej, dlatego wolałbym gdzieś bliżej [choćby w UE].
    Podobnie jak feelgood chętnie przygarnę.

Ja kontaktowałem się z tą firmą; http://www.foxfoto.pl/
    Powiedzieli mi ze BH-E51R i BH-E51 będą dostępne, pod koniec lutego.Ceny nie potrafili jeszcze określić.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam,

Ile jest warty taki DX-FBH ? Pytam bo mam możliwość kupienia tego gripa tylko nie wiem jaką cenę mam zaproponować :/ Mam nadzieję że będzie działał z e520
    Olympus E-520 + 14-42 + 40-150 + Helios 2/58 + Pentacon 4/200 + Mir 1b 2.8/37 + inne duperele