Strona 19 z 39 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 390

Wątek: E-5 - wrażenia z testu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Ok, już bez żartów. Podziwiam wkład pracy kolegi Marcin510. Jeżeli nawet wszystkiego nie czaję. Chylę czoła i natężam mózgownicę.
    Młyn myślowo- mózgowy bierze mi się z tego, że na razie nie wiem czy przesiadka z E-30 na E-5 jest bardziej -czy mniej zasadna ( a że taka nastąpi nie wątpię) jednakowoż miło by było się podreperować przekonaniem, ze będzie lepiej ( nie mówić ...).
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Ok, już bez żartów. Podziwiam wkład pracy kolegi Marcin510. Jeżeli nawet wszystkiego nie czaję. Chylę czoła i natężam mózgownicę.
    Młyn myślowo- mózgowy bierze mi się z tego, że na razie nie wiem czy przesiadka z E-30 na E-5 jest bardziej -czy mniej zasadna ( a że taka nastąpi nie wątpię) jednakowoż miło by było się podreperować przekonaniem, ze będzie lepiej ( nie mówić ...).
    Mnie się ten aparat i produkowany przez niego obraz podoba. Miałem go przez krótką chwilę w rękach i na statywie. Jeśli masz jakieś stałe łącze to prześlę Ci wszystkie pozostałe Rawy i jotpegi jakie mam z tego aparatu przez weekend. W grę wchodzi Skype lub pobranie sobie z mojej strony przez FTP.

Podziękowania dla Marcina510.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 30.09.10 o 19:00
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Mnie się ten aparat i produkowany przez niego obraz podoba. Miałem go przez krótką chwilę w rękach i na statywie. Jeśli masz jakieś stałe łącze to prześlę Ci wszystkie pozostałe Rawy i jotpegi jakie mam z tego aparatu przez weekend. W grę wchodzi Skype lub pobranie sobie z mojej strony przez FTP.

Podziękowania dla Marcina510.
    Dołączam się do podziękowań.
    Dzięki serdeczne APZ, ale spoko. Mój wspaniały i szybki internet pobiera z prędkością 25KB/s a wysyła 8KB/s. Jedynie jak kumpel z Suwałk chce mnie wkurzyć to przesyła mi 15MB. Wtedy rano otwieram pocztę i już po obiedzie wiem co wysłał
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Tu już prawie nie ma użytkowników Olympusa, większość stanowią ludzie nienawidzący tej firmy i powtarzający to co 5 minut. Myslę, że na forach poświęconych innym producentom administracja próbowała by cokolwiek zrobić, a tutaj zero reakcji.
    Akurat ostatnio poszło kilka banów.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Marcin510
    Gość
    gdybym to mial uploadowac i sciagac to by mi sie nie chcialo, sam siedze na komorkowym internecie

ale zrobilem to na zdalnym serwerze o szybkim laczu
    zajelo to pare chwil

jakby ktos mial inne rawy to chetnie je szybko skonwertuje

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez staryman Zobacz posta
    kurcze, jestem pod wrażeniem szczegółowości badań, rzadko który portal wielbicieli produktów danego producenta próbuje tak dokładnie udowodnić słabość jego wyrobów i beznadziejną sytuację użytkowników, bez jakiejkolwiek nadziei na poprawę w przyszłości.
    Pozdrawiam, porobię trochę zdjęć żeby zupełnie się nie załamać
    Canona 60D też wielu forumowiczów zjechało na canon-board.info

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

jakośc obrazu

dorwałem obrazu E-PL1 mz obraz w E5 powinien być jeszcze lepszy... http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10733&p=6

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Napisał darkelf
    Tu już prawie nie ma użytkowników Olympusa, większość stanowią ludzie nienawidzący tej firmy i powtarzający to co 5 minut. Myslę, że na forach poświęconych innym producentom administracja próbowała by cokolwiek zrobić, a tutaj zero reakcji.
    Jesteś w błędzie , ale nie ma sensu ciągnąć offtopa.
    Karol Darkef nie jest w błędzie, takie są odczucia milczącej większości. To wam się wydaje że nic się nie stało.
    Po przeczytaniu można skasować
    [EOT]
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Karol Darkef nie jest w błędzie, takie są odczucia milczącej większości. To wam się wydaje że nic się nie stało.
    Po przeczytaniu można skasować
    [EOT]
    To nie ma nic wspólnego z nienawiścią, to nieprawda. Moje odczucie jest takie: po 2 latach czekania na jakikolwiek sprzęt dostajemy puszkę za 6500
    i mimo że jest świetna, sporej większości po prostu nie stać na taki zakup,
    przynajmniej mnie. I to że ludzie czują się zawiedzeni i lekko z ręką w nocniku to nie ich wina tylko polityki firmy. Zapas zuiko leży w szufladzie i czeka.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    dorwałem obrazu E-PL1 mz obraz w E5 powinien być jeszcze lepszy... http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10733&p=6
    dodam że zdjęcia testowe pod tym linkiem są zrobione przy wyłączonym filtrze szumów. Przy włączonym czułość 1600 w E-PL1 jest w pełni użyteczna (no może poza trybem i-Enhance który podbija kolory i tym samym kolorowy szum), a i 3200 w pewnych sytuacjach np. na koncertach - udostępniałem kiedyś zdjęcia z koncertu na tym forum przy 3200. Także jeśli w E5 jest jakość jeszcze trochę lepsza to super (dla mnie E5 to za duży sprzęt, ale się cieszę bo za jakiś czas ten procesor z matrycą trafi to penów).