Witajcie
Każdy ma tutaj swój wątek, więc zakładam i ja. Co jakiś czas będę wrzucał tutaj foty z bliższych i dalszych wypadów przeważnie weekendowych. Wrzucam kilka fot z dzisiejszego krótkiego pleneru nad Jeziorem Międzybrodzkim w Beskidzie Małym - mam nadzieję że się spodoba a jak nie to walić bez ogródek co jest źle - przyjmuję wszystkie za i przeciw. Pogoda jak widać była taka sobie. Właściwie to, jak przyjechałem na docelowe miejsce na przystań w Międzybrodziu Żywieckim przez pół godziny słoneczko wyglądało przez chmury (trzy pierwsze foty), a później to już było coraz gorzej - pełne zachmurzenie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie chyba jakiś pech ostatnio..Każdy weekend jak nie leje to pada. Przychodzi poniedziałek jak trza do pracy to słoneczko od rana świeci. Nie napstrykałem dużo fot, więc nie było w czym przebierać. Słów kilka na temat sprzętu i techniki: E-510, kit 14-42, zastosowanie filtru szarego połówkowego przy każdej focie Hitech ND0.6 z miękkim przejściem, zdjęcia robione z rączki nie było czasu się rozkładać ze statywem, pliki RAW wywoływane w Olympus Studio, w zasadzie są to kadry prosto z aparatu z delikatną korekcją nachylenia i korekcją zniekształceń. Doradźcie, które można do galerii, a może żadne się nie nadaje?
Pozdrowionka
Piotr