Fantastyczne kadry. Wszystkie udane, ale wyjątkowo podoba mi się zdjęcie 1490, gdzie żołna się otrzepuje. Piękne mazy wyszły![]()
Fantastyczne kadry. Wszystkie udane, ale wyjątkowo podoba mi się zdjęcie 1490, gdzie żołna się otrzepuje. Piękne mazy wyszły![]()
Pozdrawiam, Jola
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Przynudzasz już tymi świetnymi zdjęciami
Nic ino gratulować.
W mordę jeża (opcjonalnie w dziób żołny)! Rewelka! Szczególnie to z trzema na jednej gałązce.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
"trzy za jednym zamachem i z prowiantem "
gratuluję
szacunek za wytrwałość
pozdrawiam
"f.n" E-620 ...
Dziś rano burza pokrzyżowała mi plany zasiadki :/ w związku z tym na razie nie pojawią się nowe zdjęcia żołnJutro rano ma być ładna pogoda i raczej na 100 % wyruszę w teren
Wczoraj zaś byłem trochę na okolicznych polach i zaobserwowałem spore stado bocianów (około 20 sztuk).Najwyraźniej to już sejmy i niebawem pożegnamy te wspaniałe ptaki podobnie zresztą jak żołny.Podejrzewam, że jutrzejsza zasiadka to już ostatnia w tym roku :/
Fajne boćki. Ja dzisiaj zasiadłem od rana, miałem miodne światło, ale akurat żwirownia pracowała pełną parą i żołny śmiały się ze mnie z drutów energetycznych. Znalazłem piękną miejscówkę, ale raczej już w tym roku nic, co mogłoby dorównać Twoim fotom, nie uda mi się zrobić. Tym bardziej, że pewnie lada dzień odlecą. Pozdrawiam.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Udane, dynamiczne kadry : )
2 świetne! : )
Ujecie, kadrowanie i GO ekstra! : )
Pozdrawiam : )
Cześć !
Wczoraj byliśmy z kolegą na zasiadce od 5 ale żołny "rozkręciły" się dopiero około 7 :/ U nas jeszcze karmią młode które nieśmiało wyglądały z norek tak jak na twoim zdjęciuPo 7 w okolicy kręcił się krogulec i tak wystraszył całe towarzystwo, że młode schowały się głęboko a dorosłe ptaki nerwowo przelatywały nam nad głowami i przysiadały tylko na krzakach z których miały dobry widok na okolicę :/
Krogulec ciągle latał w pobliżu i nawet na pół sekundy usiadł na patolu ale tak nas to zaskoczyło, że nikt nie nacisnął migawki
Jak tylko odleciał "drapol" żołny znowu zaczęły karmić ale wtedy przyjechał jakiś człowiek po glinę i było "po ptakach" dosłownie
W efekcie wróciłem do domu bez żadnego kadru
Bywa !!
We wtorek wybieramy się znowu i mam nadzieje, że godnie zakończymy tegoroczny sezon w przeciwnym wypadku pozostanie niesmak na cały rok
pozdrawiam !!
Odświeżam !
Ostatnio,niestety bardzo mało czasu na robienie zdjęć.Efekt-brak nowych zdjęć w galerii
Ostatnio tylko wróbelka przy śniadanku "strzeliłem"![]()