Piękne zdjęcia, powodzenia na zasiadce.
Piękne zdjęcia, powodzenia na zasiadce.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Żołna pierwsza klasa.
E-3, E-510
Witam !!
Dziś rano od 5 godziny była spora mgła, zaczęła się podnosić około 9 ale światło była niezbyt dobre.Rozpogodziło się na dobre dopiero około 10. W tym czasie żołna usiadła tylko raz :\ Na innym stanowisku w którym zaczaił się kolega z Rzeszowa siadały co parę min i to paramiO 10 zwinąłem siatkę i wróciłem do samochodu i zaraz po moim odejściu na gałązce chętnie zaczęły siadać pary !! Najwyraźniej mnie wyczaiły spryciule
No cóż raz na wozie raz pod wozem![]()
Peter, pięknie, czysto. Mnie robią w bambuko i tak czysto nie siadają, zerknij do wątku "Foto łowy" wstawiłem dzisiejszą. A jak u was, młode już wyleciały?
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Piotr młode już wyleciały wiec jeszcze kilkanaście dni i pożegnamy nasze pięknościJuż mi smutno z tego powodu :/ Ale jak pomyślę że w maju znów je zobaczę to łatwiej znieść mrozy i zadymkę
Piotr zaobserwuj gdzie często siadają, one maja swoje ulubione miejsca.Przygotuj im patol na oddalonym w miarę jednolitym tle i powinno udać się jeszcze w tym roku zrobić czysty kadrSzczerze życzę powodzenia !! Ponieważ warto uwiecznić ich piękno.
Pozdrawiam !!
P.S. watek "foto łowy" czytam na bieżąco, tylko nie piszę.
Ach, przepięknie. Mimo iz może światła mało, jak piszesz, to wcale nie zaszkodziło. Pięknie to mleczne tło podkreśla kolory i piękno ptaka.
Pozdrawiam, Jola
www.k2-stal.pl
Ostatnie bardzo ładne, kolorki i kompozycja, tło bardzo się podoba.
Czasem leżę ale częściej siedzę i jestem nakryty wraz ze sprzętemJednak coraz częściej myślę o namiocie. Nie widać wtedy ruchu który jest nieunikniony po 2-3 godzinach siedzenia na piance na twardej ziemi :/ Używam też wygodnego krzesełka tylko nie zawsze mogę mieć tak dobrze
Czasem trzeba maksymalnie zrównać się z podłożem
Pozdrawiam !!