Zamknięte przestrzenie - nawet wnętrza budynków, ale na razie nic więcej nie zdradzę..
Zamknięte przestrzenie - nawet wnętrza budynków, ale na razie nic więcej nie zdradzę..
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
no ja dzis kolege latawca zdejmowałem z drzewa
ale nic dziwnego puszczałem go w mieście gdzie kręciło
dostał boczny wiatr i *** na drzewo...
dobrze że w zestawie latawcowym mam uprząż i lonże
nie stety nie taniej nauczyc się latac samemu
chyba ze porównasz to do takich rozwiązań...
http://www.draganfly.com/uav-helicop...allery/videos/
latawiec ma zalety - mozesz go wrzucić w plecak i zabrać gdziekolwiek samolotem w bagażu rejestrowanym a nie musisz ze soba brać całego szpejostwa...
generalnie ma plusy i ma minusy
jak wszystko
ja mam teraz w domu skrzydło od paralotni i zastanawiam sie jak je zamienić na różne latawce
kumpel składa śmigłowiec. Quadrocoptera - drugi kumpel w zasadzie kumpel kumpla już złożyl
ale to znów 3 tysie i trzeba sie tym nauczyc latać... ponoć łatwo się tym lata no ale koszty koszty,,,,
Ostatnio edytowane przez dobas ; 16.09.10 o 23:18 Powód: Automatyczne scalenie postów
<kumpel składa śmigłowiec. Quadrocoptera - drugi kumpel w zasadzie kumpel kumpla już złożyl
ale to znów 3 tysie i trzeba sie tym nauczyc latać... ponoć łatwo się tym lata no ale koszty koszty,,,,>
zimno. zimno...
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
ja nie zgadujetylko mówię co do pomieszczeń robi kumpel.
zalezy co by to mialo wynieść jak DSLra to dużego pola do popisu nie ma
jak mały aparacik to można myśłec o baloniarstwie czy sterowcach...
mi sie podobają strasznie quadro i hexa coptery...
ale to taniej już wyjdzie zainwestowac w licencje i sprzęt![]()
Od kiedy mam od Rafała C jego Ricoha GX 100 zapomniałem o lustrzankach
ale jest rozwiązanie, opatentowane w 2007 roku, które łączy siłę wyporu z siłą nośną.
Jest
ku..sko drogie, ale, że miałem zlecenia płatne w "walucie wymienialnej" to zarydzykowałem....
siłę wyporu z nosną ? to ja nie znam chyba czegos takiego
bo jak wyporu to tak jak baloon ?
jak nośna to tak jak samolot czy wiertaliot
ale i to i to ??
nawet motoparalotnia nie ma nic wspólnego z siłą wyporu
balon ze skrzydłem ? balon z wirnikiem...
Chyba ze wspomniany przeze mnie wczesniej sterowiec...
i to jeszcze opatentowane 3 lata temu... nie mozliwenie ma nic takiego ;P
poza tym to już nie będzie KAP tylko UFOAP
To może coś takiego: http://fotografialatawcowa.com/model-paralotni/
Jack
hehe
na razie nauczyłem się stawiać alpejkę ale tylko przy słabym wietrze
żeby nie odlecieć. Stanowczo za duże do KAP![]()
Alpejka, zwłaszcza przy słabym wietrze, to najtrudniejszy sposób stawiania skrzydła. Ćwiczy się ją właściwie cały czas. Gratulacje. Rozmiar mojej szmatki to "34" Syntesis, musiałbym przyczepić do niej ok 100 aparatów po 1,5 kg każdy.
Nie mogę się doczekać co wymyślił icelander. Takie zdjęcie lotniska z lotu ptaka, to byłoby coś. Albo zdjęcie szybowca z góry - w czasie lotu lub jeszcze lepiej, w czasie holu za samolotem.
Icelander, jak wysoko można wynieść sprzęt i czy ptaki się tego nie boją?
Zastanawiałem się nad tym i nic nie wymyśliłem. Zamierzam to sprawdzić.