A mi półko-tapczan służył dość długo, może i z 10 lat.
A mi półko-tapczan służył dość długo, może i z 10 lat.
moja strona
Nikon D7000
Tak w ogóle będzie ten E-5 i ew. E-50, no bo jak czekać to trzeba mieć na co...
To wie na razie tylko szklana kula.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
I jak sie spisuje ZD 50-200 z E-30?
spisuje się świetnie, jak to ZD. Za to sigma 50mmf/1.4 z E30 spisywała się cienko, robiłem wczoraj nią zdjęcia na sumie (suwalskie ucho muzyczne), wokalista tak ******* do młodzieży, że sigma nie nadążała z ostrzeniem. Niestety, ale sigma 50 1.4 przy E30 to tylko obiektyw do portretów stydyjnych.
moja strona
Nikon D7000
W stopce widzę że masz wpisane dwie stalki sigmy - czy druga to nie przypadkiem 30 1,4? Pytam się bo planuje jej zakup albo 50 1,4 ale po tym co mówisz o 50 to się mocno zastanawiam. Obie mają w końcu ten sam HSM .....
drugą mam bez HSM, 105, f/2.8
moja strona
Nikon D7000
Spisuje się bardzo dobrze. Mam porównanie z E-520, którego używałem przed E-30. Dość często zdarza mi się jeździć do Brighton i tam w okolicach molo kręcą się często mewy. Test polegał na tym żeby uchwycić taką w locie, tak żeby była ostra przy najmniejszej możliwej przesłonie. W przypadku E-520 praktycznie nie byłem w stanie złapać ostrości. E-30, przy aktywnych środkowych pięciu punktach ostrości + CAF, spisywał się świetnie. Przyklad w zalaczniku.
Statystycznie rzecz biorąc ja i mój pies mamy po trzy nogi.
Moja galeria i fotoblog: http://jarekdziedzic.com/
Ja tak wtrace na predce bo temat zd50-200 mnie ostatnio zajmuje dosyc mocno... Mianowicie sprawa jak sie ma 50mm w stalce zd50/f2 do 50mm z zd 50-200. Pozbywam sie szkiel kitowych i przez to ze 12-60 trzyma sie wysoko cenowo mysle o zakupie zd 14-54 i 50-200 ale jesli te 50mm sie pokrywa to pchne do klienta jeszcze moje 50/f2. Ktos robil takie porownanie i moglby cos szepnac na ten temat?