Jak ja lubię tu zaglądać.
Szacun, Panie Rafale!
Jak ja lubię tu zaglądać.
Szacun, Panie Rafale!
Precários nos querem, rebeldes nos terão.
A to mój syn i kombinacje z minisoftboxem nałożonym na lampkę błyskową SB 28 plus biała blenda plus pomarańczowy filtr na lampie. Balans bieli ustawiony na światło żarowe. Ciekaw jestem czy ten eksperyment z tonacją foty jest dla Was do zaakceptowania. Walcie jak w bęben, nie obrażam się na krytykę.
1328
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 5.08.10 o 22:56
Msz odcień skóry na czole mi się nie podoba, policzki i broda wyszły fajnie![]()
mnie się podoba ale po zmianie WB. Za dużo czerwonego.
Pozdrawiam
odnosnie krupówek, spoko ze pewnie się gdzies minelismy.
Wracając z Koscieliskiej byliśmy na "plackach" i... mijalismy właśnie tą pare podczas portretowania
synek troche zbyt красный ze tak to ujmę, pozatym fajnie (no moze ciut mi przeszkadza owiec poza go).
Ciekawi mnie czy brzoskwiniowa tonacja jest przez Was do zaakceptowania. Ja mam wątpliwości. Ale eksperymentuję z filtrami na lampę i stąd takie cudaczne kolory.
Poniżej moja nowa zabaweczka, która zastąpiła dyfuzor z butelki po szamponie. Ma dwa razy większą powierzchnię świecenia. Po złożeniu można schować do kieszeni. Zadowolony jestem z tego ustrojstwa.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 6.08.10 o 09:45
Kolejna fota strobistowa:
1329
Ostro, surowo.
Za ostro i surowo.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Chyba masz rację. Takie świecenie lepiej pasuje do dorosłego faceta. I za małą GO zastosowałem (1.8 przy ogniskowej 75 cm. dla małego obrazka). Tak jak niżej jest chyba lepiej - cienie z minisoftboxa rozświetlone blendą.
Przysłona przymknięta do 2.5.
1330
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 7.08.10 o 22:11
Lepiej - mniej ostro, ale nadal to światło jest surowe. Ale to Twoja ogólna tendencja występująca praktycznie na wszystkich oświetlanych zdjeciach.
p.s. Oczywiści, to, ze mi się nie podoba taka maniera, nie znaczy, że Tobie też musi :P
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.