PS. kristof1979 co zrobiłeś z tym zdjęciem? Jest o niebo lepszeNiestety nie mam czasu bawić się w przeróbki a i tez nie bardzo wiem jak dlatego chciałbym wiedzieć co, jak i w czym to zrobiłeś???? Efekt SUPER! Dzieki!
PS. kristof1979 co zrobiłeś z tym zdjęciem? Jest o niebo lepszeNiestety nie mam czasu bawić się w przeróbki a i tez nie bardzo wiem jak dlatego chciałbym wiedzieć co, jak i w czym to zrobiłeś???? Efekt SUPER! Dzieki!
Beret23
Podeślij mi tego B-52 prosto z aparatu nic nie ruszanaj fotki.
Ostatnio edytowane przez jackowlew ; 27.07.10 o 20:03
Jacek
www.jackowlew.pl
Jacek
www.jackowlew.pl
Witam,
nic specjalnego nie zrobiłem.
Użyłem programu olympus viewer.
pobawiłem sie trochę suwakami.
1 Dodałem kontrastu tak by zdjęcie było bardziej klarowne
2 lekko rozjasniłem gammą bo było nie doswietlone.
3. lekko pobawiłem sie suwakiem jasności
4 dodałem nasycenia kolorami.
5 podniosłem ostrość
i tyle.
Ostatnio edytowane przez kristof1979 ; 27.07.10 o 22:50
e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
Helios,Porst 50 1.7
http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004
Witam. W miarę możliwości czasowych udało mi się pobawić z fotkami. Oto wyniki. Napiszcie co myślicie. Na co zwracać szczególna uwagę w czasie obróbki ?
Beret23
Zdjęcia (poza 4-tym) są nieostre.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
beret23 - pozwoliłem sobie troszkę dłubnąć przy pierwszym, obrót/prostowanie, kadrowanie, wyostrzenie, co o tym sądzisz?
Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 4.08.10 o 21:06
The question is: What is a Mahna Mahna?
romek1967- znowu lepiejOdnośnie wyostrzenia, tez wyostrzałem ale efekt jaki osiagnolem przy max wyostrzeniu widać na mojej focie. Użyłem OM2. Czy rożne programy maja rożna skale wyostrzenia czy może jakieś zabiegi dodatkowe trzeba zastosować? Rożnicę widać gołym okiem, nie kleje dlaczego tak się dzieje?
Beret23
Mam wrażenie, że są nieostrzone po zmniejszaniu...stąd takie mydło, oprócz 4. A tam fajna kompozycja i ujęcie do tego : ) Po poprawieniu przez Romka jest lepiej (1) : )
Pozdrawiam, Ola : )